Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollands politi anholder to personer i æggeskandale

To anholdte ledere i hollandsk selskab kan have brugt giftigt stof i kyllingefarme, oplyser anklagemyndighed.

To anholdte ledere i hollandsk selskab kan have brugt giftigt stof i kyllingefarme, oplyser anklagemyndighed. REUTERS/Wolfgang Rattay/Illustration Photo
To anholdte ledere i hollandsk selskab kan have brugt giftigt stof i kyllingefarme, oplyser anklagemyndighed. REUTERS/Wolfgang Rattay/Illustration Photo

Haag. Hollandsk politi har anholdt to personer, der er under mistanke i forbindelse med fundet af det giftige middel fipronil i europæiske æg.

Det oplyser anklagemyndigheden.

»Det relaterer til to ledere i et selskab, som formodes at have brugt substansen (fipronil red.) i kyllingefarme,« siger en talskvinde.

Hollandske medier har sat navn på det selskab, hvor mistanken retter sig. Det hedder Chickfriend.

Millioner af æg er de seneste uger blevet trukket tilbage fra butikshylder i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien og Sverige.

Det menes, at æggene er blevet inficeret med fipronil. Det bruges som insektmiddel mod lus, lopper og mider.

EU-regler forbyder brug af stoffet på dyr, der skal ende på middagsbordet. Det kan nemlig være skadeligt for mennesker.

Torsdag oplyser de britiske myndigheder, at mindst 700.000 importerede æg er inficeret med fipronil.

Fængslingen af de to personer i Holland kommer efter razziaer, der var koordineret med Belgien. Otte steder er gennemsøgt i Holland. Europol og EU's juridiske kontor Eurojust har deltaget i opklaringen.

»De er mistænkt for at have bragt borgernes sundhed i fare ved at levere og bruge fipronil i hønsebure med æglæggende høns«, siger anklagerne i en erklæring.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.