Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollands nye regering trækker i arbejdstøjet

Arbejderpartiet og de liberale har nu dannet regering. En af dens første opgaver bliver at gennemføre besparelser i milliardklassen.

HOLLAND: Dronning Beatrix udnævnte mandag en ny regering under ledelse af den liberale premierminister Mark Rutte.

Ud over det liberale parti VDD indgår arbejderpartiet PvdA i regeringen, der dannes i kølvandet på parlamentsvalget 12. september.

For få dage siden blev de to partier enige om det grundlag, de skal regere på. Det indeholder blandt andet en sparepakke på samlet 16 milliarder euro. Det er især på områder som offentlig sygesikring og sociale ydelser, at regeringen ifølge nyhedsbureauet Reuters forventer at finde cirka halvdelen af de 16 milliarder euro.

- Det er en balanceret pakke, der gør, at Holland vil rejse sig endnu stærkere fra krisen, sagde Mark Rutte til Reuters i sidste uge.

Europaminister Nicolai Wammen (S) glæder sig til samarbejdet med hollænderne:

- Fra dansk side glæder vi os over, at der er en ny regering på plads, så vi sammen kan arbejde på fuld kraft for at skabe job og vækst i Europa. Jeg ser meget frem til samarbejdet. Det gælder ikke mindst afslutningen af forhandlingerne om EUs budget, hvor Nederlandene er en tæt allieret for Danmark, siger han.

Ved valget 12. september vendte de hollandske vælgere ryggen til Geert Wilders Frihedsparti og satte i stedet kryds ved VVD og PvdA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.