Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollands konge afslører: Jeg har fløjet for flyselskab i 21 år

De seneste 21 år har den hollandske konge fløjet regelmæssigt for flyselskab, afslører han i nyt interview.

Et billede af Kong Willem-Alexander af Holland (til højre), der sidder ved siden af piloten Maarten Putman, i cockpittet på et passagerfly. Kongen har netop afsløret at han i de sidste 21 år har fløjet kommercielle fly to gange om måneden. Der var kendt at kongen fløj før, men ikke i hvilket omfang.
Et billede af Kong Willem-Alexander af Holland (til højre), der sidder ved siden af piloten Maarten Putman, i cockpittet på et passagerfly. Kongen har netop afsløret at han i de sidste 21 år har fløjet kommercielle fly to gange om måneden. Der var kendt at kongen fløj før, men ikke i hvilket omfang.

Det er ingen hemmelighed, at den hollandske kong Willem-Alexander har en kærlighed for at befinde sig højt over jorden i en flyvemaskine. Men i et nyt interview afslører han, at han har fløjet i et hidtil ukendt omfang.

Således har den 50-årige konge, der er uddannet pilot, de seneste 21 år fløjet regelmæssigt for det hollandske flyselskab KLM. Det fortalte han onsdag i et interview med De Telegraaf, skriver New York Times.

- Det vigtigste for mig er, at jeg har en hobby, som kræver fuld koncentration. Du har flyet, passagerne og et personale. Det bærer du ansvaret for. Du kan ikke tage problemerne fra land med dig i luften.

- Du kan for et kort øjeblik koble af og koncentrere dig om noget andet. Det er den største afslapning for mig, siger kong Willem-Alexander til De Telegraaf.

To gange om måneden har han som andenpilot fløjet for det hollandske flyselskab rundt i Europa.

Kongen fortæller til den hollandske avis, at han ofte hilser på passagerne over højttaleren, men at han helst holder sin identitet hemmelig.

- Fordelen er, at jeg altid kan byde folk hjerteligt velkommen i personalets og kaptajnens navn.

- Så jeg behøver ikke sige mit eget navn, men de fleste lytter alligevel ikke, siger han i interviewet.

Kong Willem-Alexander blev konge i 2013, efter hans mor, dronning Beatrix, abdicerede efter mere end 30 år på tronen. Han er gift med dronning Máxima.

Den hollandske konge er blot en blandt flere royale, der har taget en uddannelse som pilot. Eksempelvis har det britiske kongehus flere flyvekyndige prinser.

Prins William har fløjet redningshelikopter for blandt andet det britiske militær, mens broren, prins Harry, har været pilot i britiske militærfly i Afghanistan.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.