Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollandes popularitet stiger efter terrorattentater

En uge efter angrebet mod Charlie Hebdo har den franske præsident Francois Hollande fået sin bedste meningsmåling i halvandet år. Han får generelt stor ros for sin håndtering af angrebene i Paris.

Præsident Hollande arm i arm med andre statsledere
Præsident Hollande arm i arm med andre statsledere

FRANKRIG: Den franske præsident Francois Hollande får stor ros for sin håndtering af de tragiske hændelser i Paris i sidste uge, hvor 17 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der kulminerede med to gidseltagninger i Paris få dage efter. Medier og analytikere har rost præsidentens måde at tackle de svære dage på, og den opfattelse synes vælgerne at dele.

I hvert fald har præsidenten fået sin bedste måling i halvandet år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en måling, hvor respondenterne skal bedømme præsidentens evne til at udføre sit job, får han opbakning fra 34 procent - før angrebene lå tallet på 24 procent.

Det samme skete tilbage i USA i 2011, hvor George W. Bush nød allerstørst opbakning i månederne efter angrebet mod World Trade Center 11. september 2001. Her var det hele 92 procent af befolkningen, der mente, at han gjorde et godt stykke arbejde i de såkaldte approval-ratings, man opererer med i USA.

Francois Hollande får blandt andet ros for at haste hen til Charlie Hebdos redaktionslokaler kort efter angrebet, ligesom han førte an i det gigantiske optog, der udspillede sig i Paris i søndags, hvor verdens ledere marcherede i sympati med ofrene for angrebene.

Hollandes parti, Parti Socialiste, får ligeledes medvind i målingen, hvor de nu nyder større opbakning end Marine Le Pen og hendes højreorienterede parti, Front National, der derimod kritiseres for at have været usynlige i kølvandet på angrebene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.