Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollande vil opfinde ny millionærskat

Frankrigs præsident opgiver ikke at brandbeskatte millionærer efter nederlag ved forfatningsdomstol.

Frankrigs præsident Francois Hollande millionærskat er blevet underkendt, så nu vil regeringen finde en ny metode til at beskatte landets rigeste.
Frankrigs præsident Francois Hollande millionærskat er blevet underkendt, så nu vil regeringen finde en ny metode til at beskatte landets rigeste.

FRANKRIG: 75 procent i skat på indtægter over en million euro om året. Det er i strid med den franske fortfatning at opkræve, lyder afgørelsen lørdag fra den franske forfatningsdomstol, som dermed trækker tæppet væk under præsident Francois Hollandes højt profilerede skattepolitik.

Afgørelsen betyder dog ikke, at den omstridte millionærskat kan lægges i graven. Premierminister Jean-Marc Ayrault meddeler ifølge BBC, at regeringen nu vil udarbejde et nyt lovforslag til beskatning af landets rigeste

- Regeringen vil foreslå et nyt system, der retter sig efter de principper, som forfatningsdomstolens afgørelse udlægger, siger premierministeren.

Ifølge domstolen er millionærskatten forfatningsstridig i den forstand, at den er rettet mod individuelle personer frem for husstande.

Skatten på 75 procent blev lanceret af Francois Hollande under præsidentvalgkampens slutspurt og blev modtaget med stor begejstring af den franske venstrefløj. Forslaget var primært symbolsk, da skatten kun ventedes at indbringe mellem 300 og 500 millioner euro årligt, men millionærskatten blev alligevel set som et vigtigt signal om, at Frankrigs rigeste skulle være med til at hjælpe landet ud af krisen.

- Vores plan for at komme underskuddet til livs vil ikke blive påvirket, sagde finansminister Pierre Moscovici ifølge Reuters til TV-stationen BFM, da forfatningsdomstolens afgørelse var faldet.

Skatten skabte også bestyrtelse blandt Frankrigs millionærer og i landets opposition, mens internationale investorer har utrykt misbilligelse.

Blandt millionærskattens mest markante kritikere er den verdensberømte skuespiller Gérard Depardieu, der sammen med flere andre franske rigmænd er søgt i skattely i nabolandet Belgien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.