Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollande tror på sejr i Mosul inden sommer

Indsatsen mod terror i Irak er med til at forebygge terrorhandlinger i Frankrig, siger Hollande under besøg.

Frankrigs præsident, François Hollande, og forsvarsminister Jean-Yves Le Drian (t.h.) tager et kig over mod det område, som Islamisk Stat kontrollerer. De var begge på besøg i Irak mandag. Scanpix/Christophe Ena
Frankrigs præsident, François Hollande, og forsvarsminister Jean-Yves Le Drian (t.h.) tager et kig over mod det område, som Islamisk Stat kontrollerer. De var begge på besøg i Irak mandag. Scanpix/Christophe Ena

Arbil. Kampen om at genvinde kontrollen over den irakiske by Mosul fra Islamisk Stat kan vindes i løbet af foråret.

Det mener den franske præsident, François Hollande, der mandag er på besøg i Irak.

- Vi fik bekræftet, at vi formentlig kan nå dette mål i foråret, i hvert fald inden sommer, siger Hollande.

Han talte under et besøg i Erbil, som er hovedby i den kurdiske del af Irak.

Tidligere på dagen besøgte han Iraks hovedstad, Bagdad, samtidig med at den blev ramt af et bilbombeangreb. Det dræbte 24 mennesker. Islamisk Stat hævder at stå bag.

Frankrig er et af de mest aktive medlemmer i den internationale koalition, der bekæmper den militante islamistiske gruppe i Irak.

Landet har i løbet af de seneste par år været ramt af flere terrorangreb, og de franske myndigheder er bekymrede for, om franske jihadister vender tilbage og kan foretage terrorangreb i hjemlandet efter at have kæmpet i Irak og Syrien.

- Indsatsen mod terror her i Irak er også med til at forebygge terrorhandlinger på vores egen jord, sagde Hollande mandag under et besøg på en base, hvor franske soldater træner irakiske elitestyrker.

Den internationale koalition med USA i spidsen indledte sin indsats i kampen mod Islamisk Stat for lidt over to år siden.

Iraks premierminister, Haider Abadi, lovede inden jul, at Islamisk Stat ville være presset ud af Mosul inden nytår. Men sådan gik det ikke.

Islamisterne holder fortsat stand i byen, hvor gruppens leder, Abu Bakr al-Baghdadi, udråbte et såkaldt kalifat i 2014. Det er uklart, om Baghdadi fortsat befinder sig i Mosul.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.