Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollande taler under gidseldrama: »Jeg har tiltro til jer«

Frankrigs præsident, Francois Hollande, holder en tale til nationen, mens et gidseldrama udspiller sig lige uden for Paris. Frankrig er udsat for en prøvelse med det værste angreb i 50 år, siger præsidenten.

Den franske præsident, Francois Hollande.
Den franske præsident, Francois Hollande.

FRANKRIG: Mens mindst en person holdes som gidsel i Dammartin-en-Goële nordøst for Paris, holder den franske præsident, Francois Hollande, en tale til nationen:

»Frankrig er udsat for en prøvelse. Det er det mest alvorlige angreb i 50 år. Frankrig er i chok over at gerningsmændene endnu ikke er fanget, og det siger jeg, mens aktionen er i gang,« siger Hollande på et pressemøde i indenrigsministeriet transmitteret direkte på tv og tilføjer:

»Jeg har tiltro til jer. Jeg har tiltro til vores land. Det har vist sin evne til at holde sammen.«

Frankrigs indenrigsministerium har bekræftet, at det næsten med sikkerhed er de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, der også står bag gidseldramaet lidt uden for hovedstaden. Det skriver Le Monde.

De franske myndigheder har i lang tid vidst, at der var en alvorlig terrortrussel, påpeger Francois Hollande i sin tv-transmitterede tale til nationen:

»Der har flere gange været forsøg på attentater, som heldigvis ikke er blevet realiseret. Nu vil vi gøre alt for at sikre sikkerheden for vores indbyggere,« siger præsidenten.

Han påpeger, at man må »handle på et europæisk plan« og bekræfter, at der søndag vil blive afholdt et møde med indenrigsministre fra flere lande - herunder både fra Europa og USA - om terrortruslen.

»Frankrig er en stat, en styrke, en garanti. Det er en stat med embedsmænd, der handler på vegne af borgerne, idet de forsøger at løse missionen. I dag ser vi klart deres anvendelighed: Politi, militær og dommere giver borgerne sikkerhed, svar og hjælp,« siger Hollande.

12 personer blev dræbt ved terrorangrebet onsdag mod satiremagasinet Charlie Hebdo, som efterfølgende udløste en intens politijagt efter gerningsmændene, der nu på tredje døgn fortsat er på fri fod.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.