Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højesteret godkender del af Trumps indrejseforbud

Det sidste punktum er ikke sat i sagen om den amerikanske præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Efter lang tids modgang ved de amerikanske domstole får præsident Donald Trump omsider lidt medgang.

Højesteret har mandag i grove træk givet grønt lys til præsidentens indrejseforbud rettet mod borgere fra seks lande i Afrika og Mellemøsten.

Det drejer sig om Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Oprindeligt var Irak også omfattet, men det land blev fjernet i en ny version af dekretet.

Højesteret har mandag ophævet to lavere retsinstansers suspendering af præsidentens dekret.

Det sidste punktum i sagen er ikke sat. Parterne skal høres igen til oktober.

Der er dog et forbehold, slår højesteret fast. Personer, som har et "bona fide-forhold til personer eller organisationer i USA", er ikke omfattet af forbuddet, skriver domstolen.

Indrejseforbuddet gælder i 90 dage. Præsidenten sagde i sidste uge, at denne periode tæller 72 timer efter en eventuel suspendering af indrejseforbuddet i højesteret.

Trumps regering har sagt, at forbuddet på 90 dage var nødvendigt, så myndighederne har tid til at behandle visumansøgninger fra de pågældende lande.

Højesterets afgørelse er en stor sejr for Trump, som under valgkampen lovede at stoppe muslimsk indvandring til USA.

Det Hvide Hus bad i begyndelsen af juni højesteret om at genindføre præsidentens forbud.

Som noget af det første efter sin tiltræden som præsident underskrev Trump sit dekret om indrejseforbud rettet mod borgere fra syv lande. Fælles for landene er, at befolkningerne er overvejende muslimske.

Men i marts blev dekretet blokeret af føderale dommere i Hawaii og Maryland.

Det resulterede i, at Trumps folk fjernede Irak fra listen og reviderede forbuddet en smule. Men også den nye version blev suspenderet.

Den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, har sagt, at forbuddet skal beskytte USA mod angreb.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.