Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højesteret afviser sidste appel inden henrettelse i Arkansas

Alle forhindringer synes nu at være af vejen for den første henrettelse i 12 år i den amerikanske delstat.

Ledell Lee (nummer to fra venstre, øverste række) blev natten til fredag henrettet.
Ledell Lee (nummer to fra venstre, øverste række) blev natten til fredag henrettet.

Den amerikanske højesteret har torsdag aften afvist alle begæringer om at få bremset en henrettelse af en drabsdømt i delstaten Arkansas.

Dermed er vejen banet for den første henrettelse i delstaten i 12 år, skriver Reuters.

Tidligere på torsdagen godkendte Arkansas' højesteret brugen at et omstridt stof, der er en del af den dødelige injektion, der bruges under henrettelser i den amerikanske delstaten.

Dermed ser det ud til, at henrettelsen af den drabsdømte Ledell Lee vil blive gennemført på et tidspunkt efter klokken 8.15 lokal tid - 2.15 natten til fredag dansk tid.

Lavere retsinstanser havde ellers blokeret for henrettelserne, efter at leverandøren af stoffet havde krævet et forbud mod at bruge det til henrettelser.

Ifølge virksomheden McKesson Medical-Surgical havde fængselssystemet indkøbt produktet under falske forudsætninger - og uden at oplyse, at stoffet skulle bruges til henrettelser.

Afgørelsen i Arkansas faldt blot tre timer før to planlagte henrettelser af de drabsdømte Stacey Johnson og Ledell Lee.

Umiddelbart efter afgørelsen blev der indgivet adskillige begæringer om at få udsat henrettelserne ved den amerikanske højesteret.

Arkansas har planlagt i alt otte henrettelser over 11 dage i april. Foreløbig er fire henrettelser blevet bremset.

Onsdag besluttede Arkansas' højesteret at stoppe henrettelsen af Stacey Johnson, efter at han havde anmodet om at blive DNA-testet for at bevise sin uskyld.

Mens henrettelsen af Stacey Johnson nu er blevet aflyst, ser det anderledes dystert ud for Ledell Lee.

Han blev idømt en dødsstraf i 1993, efter at han havde tævet en kvinde ihjel med et brækjern.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.