Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemløs får nye støvler - men er igen barfodet

Billedet af en hjemløs, der får et par nye støvler af en politimand i New York, gik verden rundt. Men den hjemløse mand har igen bare tæer.

En kvinde tog midt i november måned et billede af en politimand, der giver en hjemløs mand et par nye støvler ved Times Square i New York. Sidenhen har billedet fået sit eget liv på Facebook, hvor det er blevet et symbol på venlighed i en ellers til tider anonym by.
En kvinde tog midt i november måned et billede af en politimand, der giver en hjemløs mand et par nye støvler ved Times Square i New York. Sidenhen har billedet fået sit eget liv på Facebook, hvor det er blevet et symbol på venlighed i en ellers til tider anonym by.

En kold novembernat ved Times Square i New York fangede en kvindelig turist et billede af en hjemløs barfodet mand, der får et par nye støvler af den 25-årige politimand, Lawrence DePrimo. Billedet fik sidenhen sit eget liv på nettet, men den hjemløse mand, Mr. Hillman, har igen bare tæer, skriver The New York Times. De godt 500 kroner dyre Skeetchers Støvler har han gemt væk - af frygt for sit liv.

- De støvler er mange penge værd. Jeg kan miste mit liv, siger Mr. Hillman til The New York Times.

Et symbol på de gode gerninger

Den gavmilde politimand Lawrence DePrimo gik efter fyraften forbi Mr. Hillman, som sad i kulden med bare tæer, der tydeligt var mishandlede og fyldt med bylder. Politimanden forsvandt et øjeblik og kom tilbage med et par nye støvler til ham. Den kvindelige turist fangede øjeblikket, hvor DePrimo bøjer sig ned og giver Mr. Hillman de nye sko, med sit kamera på mobiltelefonen. Hun sender efterfølgende billedet på en e-mail til the New York City Police Department, der får lov til at lægge det på deres Facebook-profil. Sidenhen er DePrimo blevet hyldet som helt på avisforsider og i talkshows.

Billedet er blevet et symbol på de mange gode gerninger, der hver dag går ubemærket hen over vores hoveder og en påmindelse om, at man i New York - trods anonymiteten i byen - tager sig af hinanden.

Taknemmelig men krænket

Den 54-årige hjemløse mand føler sig skiftevis taknemmelig, overrasket og krænket over al den opmærksomhed, billedet har fået.

- Billedet er røget på YouTube. Jeg er blevet udstillet alle steder uden min tilladelse. Hvad får jeg ud af det? Det har været verden rundt, og jeg vil gerne have en del af den lagkage, siger han.

Mr. Hillman er dog ikke i tvivl om sin taknemmelighed overfor politimanden Lawrence DePrimo.

- Jeg sætter virkelig pris på det, som politimanden gjorde. Tag ikke fejl af det. Jeg ville ønske, der var flere folk som ham, siger han.

Og han forsætter:

- Jeg vil gerne sige tak til alle, som har taget del i denne historie. Det betyder meget for mig. Og mest af alt vil jeg gerne takke politimanden, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.