Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjælpeorganisation sender redningsskib til Middelhavet

Læger uden Grænser sender igen et redningsskib til Middelhavet for at hjælpe de mange bådflygtninge.

Valletta: Tusinder af flygtninge og migranter er druknet i Middelhavet på vej til Europa. Den humanitære organisation Læger uden Grænser (MSF) har nu sendt et redningsskib af sted til havet for at redde nogle af de mange mennesker på havet.

Organisationen sendte også sidste år et skib til Middelhavet. Dengang kaldte organisationen havet for en massegrav. Det mener Joanne Liu, der er international præsident i Læger uden Grænser, ikke har ændret sig i dag.

- Den manglende globale løsning på den nuværende flygtningekrise, de europæiske staters afskrækkende politik samt deres afvisning af at komme med et alternativ til at krydse havet fortsætter med at dræbe tusinder.

- Som en humanitær organisation nægter vi at se på fra kysten, siger hun på Læger uden Grænsers hjemmeside.

Det er blandt andet Læger uden Grænser-skibet Dignity 1, som kommer til at sejle nord for Libyens kyst de næste måneder. Skibet har plads til 400 mennesker og en besætning på 16 mand.

Allerede lørdag var skibet i aktion, hvor 308 mænd, kvinder og børn blev reddet op på skibet fra en italiensk redningsbåd. Herefter sejler skibet de mange mennesker videre til Sicilien, hvor de bliver sat i land.

Foruden organisationens eget skib bliver to andre større skibe sendt til Middelhavet. Her bliver læger, sygeplejersker og psykologer fra Læger uden Grænser sendt med for at hjælpe de mange flygtninge og migranter.

Italiens præsident, Sergio Mattarella, fortalte mandag, at 400 bådflygtninge var druknet i en ny tragedie på Middelhavet.

Ifølge Læger uden Grænser mistede knap 3000 mænd og kvinder sidste år livet på havet på ruten fra Libyen til Italien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.