Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hippie-aber kæmper for overlevelse

De bliver kaldt hippie-aber, fordi de er fredfyldte og glade for sex. Men nu er dværgchimpansen, som den officielt hedder, i fare for at blive udryddet.

Dværgchimpanserne er fredfyldte og sexelskende - nu er de i fare for at blive udryddet.
Dværgchimpanserne er fredfyldte og sexelskende - nu er de i fare for at blive udryddet.

Dværgchimpansen, er kendt som hippierne i abeverdenen, fordi de er fredfyldte og mere interesserede i at dyrke sex med hinanden end at slå hinanden ihjel. Nu er de fredselskende aber imidlertid i fare for at blive udryddet, skriver CNN.

Dværgchimpansen hører til blandt menneskeaberne, og den deler 98,7 procent af sine gener med mennesket. Men i modsætning til dens beslægtede aber - og mennesket - involverer dværgchimpanserne sig ikke i konflikter med hinanden. I stedet deler de mad, holder hinanden soignerede og bruger seksuelle aktiviteter til at skabe forhold, styrke sociale bånd og alliancer.

De lever kun i Den Demokratiske Republik Congos regnskove og på grund af landets konflikter, har det været nærmest umuligt at studere dværgchimpanserne og finde ud af, hvor mange der er tilbage af dem.

Samtidig bliver dværgchimpansernes eksistens truet af det voksende marked for salg af vildt kød, skriver CNN.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.