Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hillary Clintons blodprop sad tæt ved hjernen

Den amerikanske udenrigsministers læger forventer dog, at Clinton vil komme sig helt, efter hun blev indlagt som følge af en blodprop.

USA: Det var en blodprop mellem hjernen og kraniet, der søndag førte til, at den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, måtte indlægges. Det oplyser Clintons læger i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Blodproppen opstod som følge af en hjernerystelse, som Clinton pådrog sig i forbindelse med et fald nogle uger forinden.

I kølvandet på nyheden om indlæggelsen spekulerede flere amerikansk medier i, at den 65-årige udenrigsminister var blevet ramt af en blodprop i benet, da hun havde været sengeliggende i en periode efter hjernerystelsen.

Ifølge lægerne sad blodproppen altså i en blodåre mellem hjernen og kraniet bag Clintons højre øre, men lægerne oplyser samtidigt, at de forventer, at udenrigsministeren vil komme sig helt ovenpå blodproppen. Hun fik således ikke et slagtilfælde i forbindelse med blodproppen, og der er ikke tegn på neurologiske skader, hedder det.

- Hun er ved godt mod, i dialog med sine læger, sin familie og sin stab, skriver lægeholdet i en meddelelse, der er sendt ud af udenrigsministeriet.

Hillary Clinton besvimede midt i december som følge af dehydrering efter et maveonde og pådrog sig i den forbindelse hjernerystelsen. Hun har netop taget fat på sidste del af sit embede som udenrigsminister, inden hun frivilligt går af, når den nye Obama-regering træder til.

Clinton nævnes som en mulig arvtager til præsidentembedet, når Obama går af i 2016, og meget tyder på, at hun vil være en populær præsidentkandidat, idet hun flere gange er blevet kåret som den mest populære minister i regeringen.

Det er imidlertid ikke første gang, USAs tidligere førstedame bliver ramt af en blodprop. Tilbage i 1998 fik hun en blodprop i benet, noget, hun i et interview med New York Daily News har kaldt »den største helbredsmæssige forskrækkelse«, hun har haft i sit liv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis