Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hillary Clinton på vej til Israel

USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, rejser tirsdag til Israel for at mødes med premierminister Benjamin Netanyahu, oplyser israelerne. FNs generalsekretær opfordrer til en øjeblikkelig våbenhvile.

ISRAEL: De internationale bestræbelser for at bremse konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Gazastriben tager fart tirsdag, hvor to diplomatiske topfigurer rejser til Israel for at mødes med premierminister Benjamin Netanyahu.

Efter planen skal FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, drøfte stridighederne med premierministeren senere tirsdag, og nu oplyser Det Hvide Hus, at den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, også er på vej til Israel.

Ifølge Reuters kommer Clinton til landet tirsdag aften. Onsdag vil hun først mødes med Netanyahu og siden med ledere fra det palæstinensiske selvstyre i Ramallah. Udenrigsministeren vil ikke mødes med repræsentanter for den islamistiske bevægelse Hamas, der sidder på magten i Gaza.

Fra Det Hvide Hus lyder meldingen, at Hamas skal stoppe sine raketangreb mod Israel, og at Egypten bør spille en central rolle for at løse konflikten.

Ban Ki-moon er i Egypten tirsdag morgen til et møde med lederen af Den Arabiske Liga, og her opfordrer han ifølge Reuters parterne til at indstille skydningen og indføre en øjeblikkelig våbenhvile. Ifølge Reuters betegner generalsekretæren en israelsk invasion af Gaza som en »farlig optrapning« af konflikten, som for alt i verden skal undgås.

Også Iran går ind i konflikten, men ikke ad diplomatiets vej. Nyhedsbureauet UPI citerer den israelske efterretnings- og sikkerhedsnyhedstjeneste DEBKAfile for en historie om, at et iransk fragtskib lastet med kort- og langdistanceraketter satte kurs mod Gaza søndag. Angiveligt skal raketterne lastes over på mindre sudanesiske skibe, sejles til Sinai-halvøen og smugles via tunneller ind i Gaza.

USA øger også sit militære beredskab i området, rapporterer DEBKAfile, der erfarer, at amerikanerne har beordret tre krigsskibe, heriblandt hangarskibet USS Iwo Jima, til at sejle til det østlige middelhav og forberede sig på en eventuel evakuering af amerikanske statsborgere fra Israel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.