Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hillary Clinton på hospitalet efter blodprop

Den amerikanske udenrigsminister har fået en blodprop, efter hun tidligere i december pådrog sig en hjernerystelse.

USA: Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, blev søndag indlagt på et hospital i New York, fordi hun er blevet ramt af en blodprop. Det oplyste en talsmand fra udenrigsministeriet natten til mandag dansk tid.

- Under en opfølgende undersøgelse opdagede udenrigsminister Clintons læger, at der var blevet dannet en blodprop, som stammer fra den hjernerystelse, hun fik for flere uger siden, forklarer talsmanden, Philippe Reines, i en pressemeddelelse.

- Hun bliver behandlet med et anti-koaguleringsmiddel og er indlagt på New York Presbyterian Hospital, så de kan overvåge medicineringen over de næste 48 timer. De vil afgøre, om der er brug for at gøre yderligere, uddyber Reines.

Talsmanden oplyser ikke noget om, hvor blodproppen sidder, men flere amerikanske medier spekulerer i, at den 65-årige udenrigsminister er blevet ramt af en blodprop i benet, da hun har været sengeliggende i en periode efter hjernerystelsen, og det kan have indflydelse på blodtilførslen til benene.

Hillary Clinton besvimede midt i december som følge af dehydrering efter et maveonde og pådrog sig i den forbindelse hjernerystelsen. Hun har netop taget fat på sidste del af sit embede som udenrigsminister, inden hun frivilligt går af, når den nye Obama-regering træder til.

Hun nævnes som en mulig arvtager til præsidentembedet, når Obama går af i 2016, og meget tyder på, at hun vil være en populær præsidentkandidat, idet hun flere gange er blevet kåret som den mest populære minister i regeringen.

Det er imidlertid ikke første gang, USAs tidligere førstedame bliver ramt af en blodprop. Tilbage i 1998 fik hun en blodprop i benet, noget, hun i et interview med New York Daily News har kaldt »den største helbredsmæssige forskrækkelse«, hun har haft i sit liv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.