Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hestekød: Britisk fødevareminister advarer om flere dårlige nyheder

Polske og italienske bander mistænkes for at stå bag international kødsvindel for millioner.

STORBRITANNIEN: Den britiske fødevareminister advarer om, at der kan være flere dårlige nyheder på vej til forbrugerne efter afsløringen af hesterester i oksekød.

Samtidig mistænkes organiserede kriminelle bander, der opererer internationalt, for at spille en afgørende rolle i hestekødsskandalen, der har fået britiske og andre europæiske supermarkeder til at fjerne en række varer fra hylderne, skriver avisen The Observer.

Kilder tæt på den britiske fødevarestyrelse siger, at det ser ud til, at kontamineringen af oksekød, lasagne og andre produkter er resultatet af svindel, der har »internationale dimensioner«.

Eksperter i hesteslagtningsindustrien siger til avisen, at der er fundet beviser på, at polske og italienske maffiabander tjener mange millioner på svindel, hvor oksekød bliver erstattet med hestekød.

Det hævdes, at dyrlæger og andre i slagteri- og fødevarebranchen bliver truet til at sælge kødet som oksekød, selv om det i virkeligheden drejer sig om billigere alternativer som svine- eller hestekød.

Miljø og fødevareminister Owen Patterson mødtes lørdag med repræsentanter fra fødevarebranchen for at lægge en plan for at øge mulighederne for at DNA-teste fødevarerne.

- Detailhandlerne har forpligtet sig til at foretage flere undersøgelser, og af hensyn til offentlighedens tillid har jeg bedt dem offentliggøre resultaterne på kvartalsbasis, siger Patterson.

Han understreger, at der endnu ikke er beviser for at skandalen udgør en sikkerhedsrisiko for forbrugerne.

Sidste gang den britiske regering iværksatte DNA-test af fødevarer, var i 2003, da hestekød blev fundet i salami.

Bekymringer omkring hestekød, der blev solgt som oksekød blev vakt i januar, da flere supermarkedskæder trak flere fødevarer tilbage.

Det fik flere hundrede europæiske fødevareproducenter til at DNA-teste deres produkter.

Den svenske producent Findus opdagede, at deres frosne oksekødslasagne næsten udelukkende bestod af hestekød.

Den tyske supermarkedskæde Aldi bekræfter, at to af deres frosne måltider produceret af det franske firma Comigel, som også leverer til Findus, indeholdt mellem 30 og 100 procent hestekød.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.