Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Heroiske hjemløse hyldes for indsats under Manchester-angreb

Briterne har samlet adskillige tusinde pund ind til to hjemløse, der hjalp ofrene for mandagens angreb.

To hjemløse reagerede hurtigt, da en popkoncert mandag udviklede sig til et mareridt for adskillige tusinde mennesker i Manchester.

Her detonerede en selvmordsbomber en sprængladning ved foyeren umiddelbart efter koncerten og tog 22 mennesker med sig i døden.

33-årige Chris Parker sad på det tidspunkt tæt på samme foyer. Og midt i blodbadet, hvor de omkring 21.000 koncertgængere strømmede væk fra, skyndte han sig den anden vej for at hjælpe ofrene.

»Jeg hørte et brag og så et splitsekund senere et hvidt lysblink. Så kom der røg, og jeg hørte skrig,« siger en grådkvalt Chris Parker om sine oplevelser af angrebet.

»Den (eksplosionen, red.) væltede mig omkuld. Så rejste jeg mig, og i stedet for at løbe væk, så løb jeg instinktivt tilbage for at hjælpe,« siger han til nyhedsbureauet Press Association.

Da Chris Parker ankom til stedet, så han adskillige unge mennesker ligge på jorden med grusomme kvæstelser.

»Jeg så en lille pige. Hun havde mistet sine ben. Jeg pakkede dem ind i en merchandise-T-shirt og spurgte, hvor hendes mor og far var. Hun sagde, at hendes far var på arbejde, og moren var deroppe,« siger Chris Parker, der mener, at moren er en af de omkomne efter angrebet.

»Jeg har grædt lige siden,« tilføjer han.

Chris Parker fortæller i øvrigt, at han senere forsøgte at trøste en kvinde, der døde i hans arme.

En onlineindsamling har siden tirsdag samlet knap 90.000 kroner ind til Chris Parker som tak for hans indsats.

35-årige Stephen Jones, der lå og sov i nærheden af Manchester Arena, skyndte sig også mod gerningsstedet, da han hørte eksplosionen.

Stephen Jones fortæller, at han blev nødt til at hjælpe mange børn, der var blevet ramt af bomben.

»Vi måtte hive søm ud af deres arme, og en lille pige var også blevet ramt i ansigtet,« siger han til tv-stationen ITV.

»Jeg ville ikke have kunnet leve med mig selv, hvis ikke jeg havde hjulpet,« tilføjer han.

Ligesom Chris Parker kan Stephen Jones se frem til en belønning for indsatsen.

Foreløbigt er der samlet omkring 86.000 kroner ind til ham gennem en onlineindsamling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.