Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er Trumps brev til Lars Løkke Rasmussen

Trump er en smule mere imødekommende i sit brev til Danmark end til Tyskland, Canada, Belgien og Norge. Stigningen i forsvarsbudgettet har gjort en lille indtryk. Men også kun et lille.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har også sendt et brev til den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen, forud for NATO-topmødet den 11. og den 12. juli i Bruxelles. Men i modsætning til brevene til fire andre NATO-lande, så er brevet en smule mere venlig i tonen, selv om der bestemt stadig gøres opmærksom på, at også Danmark skal bruge flere penge på forsvaret for at nå op på NATOs mål om to procent målt på bruttonationalproduktet.

Trump roser Danmark for at starte en proces med stigninger på forsvarsbudgettet, og han siger, at Danmark sætter et »eksempel« for andre lande blandt andet med vores samarbejde med Storbritannien om en multinational styre i Estland«.

»På det område sætter De et eksempel, som andre NATO-lande burde følge«, skriver den amerikanske præsident til Lars Løkke Rasmussen.

Men Trump understreger da også, at Danmark ligesom resten af de europæiske NATO-lande stadig mangler meget for at nå målene.

Statsministeren siger til Trumps brev, at det har ensidigt fokus på militærudgifter i procent af BNP.

»Danmark tager et stort ansvar i forhold til det internationale generelt og i forhold til NATO i særdeleshed«, skriver Lars Løkke Rasmussen, som understreger, at Danmark tager til NATO mødet i næste uge med »rank ryg«.

Lars Løkke Rasmussen påpeger endvidere, at Danmark er med i verdens brændpunkter og bringer også dansk bidrag til udvikling ind i regnskabet.

Kristian Mouritzen er Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.