Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er seks dræbte fra Charlie Hebdo

Her bringer Berlingske seks små portrætter af de dræbte, hvis identitet var kendt onsdag aften.

Stéphane Charbonnier, 43 år, var ikke blot chefredaktør, men tegnede også selv med »Charb« som sit nom de guerre. »Hellere dø stående end at leve på knæ,« fastslog han efter trusler mod magasinet i forbindelse med Muhammed-krisen, og hans vignet i det seneste nummer af Charlie Hebdo afslører en uhyggelig forudanelse. Den viser en jihadist, som under overskriften »Endnu ingen attentater i Frankrig« siger: »Bare vent, vi har stadig indtil slutningen af januar til at opfylde nytårsønsker.«

Jean Cabut, 76 år, var kendt, elsket og frygtet for sine knivskarpe karikaturtegninger af det seneste halve århundredes kendte franskmænd samt morsomme parodier på de ukendte. Med sit look som en evig teenager nåede »Cabu« gennem en lang karriere at arbejde for Le Monde, Le Figaro, Le Nouvel Observateur, Le Journal du dimanche samt, naturligvis, den legendariske Le Canard enchaîné blandt mange andre publikationer.

Georges Wolinski, 80 år, var fransk vittighedstegnings grand old man. Født i Tunesien som barn af fransk-italiensk-polsk-jødiske forældre elskede han at tegne nøgne kvinder og var stolt af sin rolle som fritænker på flere niveauer. »Humoristen tilhører ikke noget parti og tror ikke på nogen religion,« sagde han og tilføjede om sit forhold til døden: »Jeg vil brændes, og derefter skal min kone smide min aske i toilettet. Så jeg kan ligge dér og flyde, mens jeg ser på numser hver eneste dag.«

Bernard Verlhac, 58 år, alias »Tignous« (hvilket betyder lille edderkop på den sydfranske occitane-dialekt) tegnede med en ætsende og sarkastisk streg. Ofte om storpolitik og med sine formodede drabsmænd – islamistiske fanatikere – blandt de foretrukne hovedpersoner. Som i en tegning af en topløs kvinde kun iklædt g-streng og burka under overskriften »Efter det arabiske forår kommer den arabiske sommer«.

Bernard Maris, 68 år, var tilknyttet Charlie Hebdo som journalist og skrev som regel under pseudonymet »Oncle Bernard«. Han ejede desuden, som medstifter af magasinet, 11 pct. af aktierne, men var også en anset økonom med forkærlighed for John Maynard Keynes ideer. Samt tidligere fremtrædende medlem af antiglobaliseringsbevægelsen ATTAC og kandidat til Nationalforsamlingen for Les Verts (De Grønne).

Et sjette dødsoffer, udstillingsmanden Michel Renaud, var tilfældig gæst hos Charlie Hebdo for at aflevere nogle tegninger, han havde lånt. Navnene på de øvrige seks dræbte – fire redaktionelle medarbejdere og to politifolk – var i går aftes endnu ikke kendt.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.