Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er musikken der går Nordkorea på nerverne

Sydkorea sender nu igen høj musik ind over den nordkoreanske grænse. Propagandaudsendelserne fik sidste år Nordkorea til at true med militære angreb

Musikken fra det sydkoreanske pigeband GFriend er blandt de numre, Sydkorea sender ind over grænsen til Nordkorea. Sidste år fik propagandaudsendelser med musik Nordkorea til at true med militære angreb.
Musikken fra det sydkoreanske pigeband GFriend er blandt de numre, Sydkorea sender ind over grænsen til Nordkorea. Sidste år fik propagandaudsendelser med musik Nordkorea til at true med militære angreb.

Efter Nordkoreas prøvesprængning af en nuklear bombe onsdag, har Sydkorea fredag genoptaget sine højlydte propagandaudsendelser rettet mod nabolandet Nordkorea.

Propagandaen, der inkluderer Sydkoreas mest populære popsange, udsendes via kæmpestore højttalere, der sender lyd ind over den svært bevogtede grænse.

»Vi har udvalgt en bred vifte af de nyeste, populære hits,« siger en talsmand for det sydkoreanske forsvarsministerium.

Statskontrolleret radio

I Nordkorea må indbyggerne kun høre statskontrolleret radio og godkendt musik, og Sydkorea ved, at den såkaldte K-pop gør regimet rasende, skriver Telegraph.

Propagandaudsendelserne fik sidste år det lukkede land til at true med militære angreb mod sydkoreanerne.

Bang, bang

Det er under et halvt år siden, at Nord- og Sydkorea forhandlede sig frem til en aftale, hvor Sydkorea lovede at stoppe de højlydte propagandaudsendelser rettet mod Nordkorea. Den aftale er altså nu annuleret.

Et af de populære numre, der er blevet udvalgt er med boybandet Big Bang.

Startet på Kim Jong-uns fødselsdag

Sangen herunder var soundtracket til en populær komedieserie, der handler om en meget umoden mand, som ikke kan finde ud af at udføre sit arbejde ordentligt.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, fylder i dag 32 eller 33 år.

Sydkoreas højlydte strategi er i medierne blevet døbt 'Pop-aganda' og 'Propa-gangnam'.

»Vi må være bedre end Nordkorea«

Phillip Hammond, der er britisk udenrigsminister, siger til Telegraph, at Nordkoreas prøvesprængning onsdag er fuldstændig uacceptabel.

»Men vi må være bedre end Nordkorea og tilskynde Sydkorea og andre ligesindede lande i regionen til at udvise tilbageholdenhed.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.