Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her betaler indbyggerne verdens højeste husleje

Tre amerikanske storbyer topper listen over verdens højeste huslejer. Herefter følger Hongkong og Dubai.

San Francisco, New York City og Boston.

De tre amerikanske storbyer topper listen over de dyreste byer i verden at leje en lejlighed i i 2017.

Herefter følger Hongkong, Dubai, Singapore og Washington D.C.

Det viser en opgørelse fra det London-baserede ejendomsmæglerindeks Nested, der har undersøgt huslejepriserne i 124 byer verden over.

Det skriver The Wall Street Journal.

I verdens dyreste by, San Francisco, er den gennemsnitlige husleje for en lille lejlighed med plads til en familie på fire 4000 dollar om måneden svarende til godt 28.000 kroner.

Således skal familien tjene 163.000 dollar - eller knap 1,2 millioner kroner - om året for at have råd til at bo i lejligheden.

I New York City skal en enkelt person betale 1994 dollar - godt 14.000 kroner - om måneden for en lille etværelseslejlighed. Ifølge The Wall Street Journal skal vedkommende tjene 82.000 dollar - godt 577.000 kroner - om året for at have råd til det.

Imens skal en familie på fire i New York City betale 3784 dollar - eller godt 26.600 kroner - om måneden for "en beskeden lejlighed", skriver avisen.

Nesteds beregninger er baseret på et boligareal på 39 kvadratmeter til en enkelt person og 75 kvadratmeter til en familie på fire.

Hongkong er placeret på en fjerdeplads på listen og er den dyreste by uden for USA. Her skal en familie have en samlet indkomst på 126.000 dollar - eller knap 888.000 kroner - om året for at have råd til at bo i en lille lejlighed.

Den historisk dyre hovedstad London er faldet ud af top ti og ligger nu på en 12.-plads mellem Los Angeles og Miami.

Ifølge Nested er Detroit den amerikanske storby i undersøgelsen, hvor man får flest kvadratmeter for pengene. Her ligger den månedlige husleje for en enkelt person på 500 dollar svarende til cirka 3500 kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.