Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hemmelig CIA-dronebase i Saudi-Arabien afsløret

Den amerikanske efterretningstjeneste har i al hemmelighed drevet en dronebase i Saudi-Arabien i to år.

En hemmelig dronebase i Saudi-Arabien er blevet afsløret.
En hemmelig dronebase i Saudi-Arabien er blevet afsløret.

USA: De seneste to år har den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, drevet en hemmelig dronebase i Saudi-Arabien. Det afslører flere amerikanske medier nu, skriver BBC.co.uk.

Basen blev etableret som et led i jagten på al-Qaeda-medlemmer på Den Arabiske Halvø i Yemen, og det var blandt andet her fra, at den drone, der dræbte det ledende medlem Anwar al-Awlaki i september 2011, fløj fra.

Drabet på Anwar al-Awlaki har i særdeleshed været omtalt i de danske medier, fordi den tidligere danske PET-agent Morten Storm sidste år stod frem og hævdede, at han havde været involveret i missionen.

BBC.co.uk skriver, at flere amerikanske medier har kendt til basens eksistens siden etableringen i 2011, men at de ikke har berettet om den før nu, fordi højtstående embedsmænd i USA har været bekymrede for, at en offentliggørelse ville ødelægge operationer mod al-Qaeda og potentielt skade samarbejdet med Saudi-Arabien i kampen mod terror.

Det amerikanske militær trak stort set alle sine tropper ud af Saudi-Arabien i 2003. Kun træningspersonale blev officielt tilbage.

Ifølge The Washington Post spillede præsident Barack Obamas terrorbekæmpelsesrådgiver, John Brennan, en tidligere chef for CIA i Saudi-Arabien, en central rolle i forhandlingerne med den saudiske regering om at bygge dronebasen.

Flere af USAs senatorer ventes derfor at udspørge Brennan om blandt andet droneangreb og drabet på Anwar al-Awlaki, når han torsdag skal i høring i forbindelse med hans kandidatur til posten som CIA-direktør.

Det er endnu ukendt, hvor i Saudi-Arabien basen ligger, skriver BBC.co.uk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.