Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hele familier dræbt i syrisk massakre

106 er dræbt efter endnu en massakre i Homs-provinsen, siger overvågningsgruppe. En familie med 32 medlemmer skal være helt udslettet.

Arkivfoto af bygning i Homs, Syrien, ødelagt af bombardementer.
Arkivfoto af bygning i Homs, Syrien, ødelagt af bombardementer.

SYRIEN: 106 mænd, kvinder og børn var ofrene i en ny massakre i Homs i Syrien. Det rapporterer overvågningsgruppen Syrian Observatory for Human Rights ifølge Reuters.

Massakren vækker minder om en lignende episode sidste år i byen Houla, der også ligger i Homs-provinsen, og er angiveligt udført tirsdag af såkaldte shabbiha-militser. De støtter og deler tro med præsident Bashar al-Assad, som oprørere i snart to år har kæmpet for at vælte.

De 106 personer er enten blevet brændt i deres hjem, skudt eller stukket ihjel, da de regimetro styrker stormede Basatin al-Huwaisa-distriktet i den centrale del af Homs, lyder det fra aktivister.

Det er ikke muligt at bekræfte oplysningerne, men det London-baserede Syrian Observatory for Human Rights fastslår, at der er tale om en massakre.

- Vi har navnene på 14 medlemmer af én familie, heriblandt tre børn, og information om andre familier, hvor alle er blevet dræbt, inklusive en familie med 32 medlemmer, siger Rami Abdelrahman fra overvågningsgruppen til Reuters.

- Det her skal undersøges af FN, siger han.

Nogle syriske kilder i området siger til Reuters, at det ikke står klart, hvem der står bag massakren, mens andre bekræfter, at det er Assad-tro militsers værk.

- Assads styrker straffer civile for at lade oprørere komme ind i området, siger en oppositionsaktivist, der kalder sig Abu Yazen, til Reuters og henviser til, at Den Frie Syriske Hær ved flere lejligheder har angrebet en syrisk militærbase i Basatin al-Huwaisa-distriktet, hvor massakren skal have fundet sted.

Sidste år var 49 småbørn og 34 kvinder blandt dem, der blev brutalt nedslagtet i den syriske by Houla, der ligger omtrent 25 kilometer nordvest for byen Homs.

Ifølge oprørsgrupper og FN-meldinger startede angrebet med intense bombardementer af blandt andet boligkvarterer i byen, som jævnligt har været skueplads for demonstrationer mod præsident Bashar al-Assad.

Kampvogne, artilleri, RPG-granater og tunge maskingeværer tordnede løs på Houla, og da kanonerne endelig tav, rykkede civilklædte soldater fra de Assad-loyale militsgrupper ifølge oprørerne ind i Houla og dræbte folk på åben gade.

Trods flere rapporter om massedrab under den syriske borgerkrig har det internationale samfund ikke været i stand til at standse denne slags massakrer. Ifølge FN er mindst 60.000 personer blevet dræbt siden opstanden mod Assad begyndte for knap to år siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.