Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Heftige kampe i Sydsudan trods fredsforhandlinger

Regeringen i Sydsudan har besluttet at mobilisere flere tusinde reservetropper i kampen mod oprørerne. Samtidig fortsætter fredsdrøftelserne i Etiopien.

Kampene mellem regeringsstyrker loyale mod præsident Salva Kiir og oprørere, der støtter den afsatte vicepræsident Riek Machar, fortsætter trods fredsforhandlingerne i Etiopien.

Samtidig oplyser den sydsudanske regering fredag ifølge AFP, at den er begyndt at mobilisere tusinder af reservetropper, der skal indsættes i kampene for at genindtage strategiske byer, der fortsat er på oprørernes hænder.

Fredag eftermiddag forlød det ifølge Reuters, at delstatshovedstaden Bentui i den olieproducerende Uninty-provins var indtaget af regeringsstyrkerne.

Samtidig med mobiliseringen og kampene insisterer regeringen på, at den er stadig interesseret i, at der bliver indgået en våbenhvile under forhandlingerne i den etiopiske hovedstad Addis Ababa.

Også i og omkring delstatshovedstaden Bor kæmpes der. Byen har allerede skiftet hænder tre gange under den snart en måned lange konflikt, hvor et endnu ukendt antal er blevet dræbt. Dødstallet 1.000 har figureret de seneste tre uger, men FN har tilkendegivet, at tallet skal tælles i tusinder.

Vidner har fortalt til AFP, hvordan bevæbnede grupper skyder på flygtende civile og brænder landsbyer og afgrøder.

En kvart million er drevet på flugt af kampene, der har udviklet sig til en konflikt mellem Salva Kiirs dink-stamme og Riek Machars nuer-stamme.

FN har besluttet at styrke sine 7.000 fredsbevarende tropper med yderligere 5.000 mand, men dels ankommer de meget langsomt, og dels anses de som utilstrækkelige overfor konfliktens de to kæmpende parter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.