Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hedebølge kan have dræbt 12 mennesker i Arizona på en uge

Blandt de døde i delstaten er et ældre ægtepar, som blev fundet i deres hjem med et ødelagt klimaanlæg.

Storbyen Phoenix i Arizona har været ramt af en hedebølge, hvor der på en uge har været fem dage i træk med mindst 46 grader. Scanpix/Ralph Freso
Storbyen Phoenix i Arizona har været ramt af en hedebølge, hvor der på en uge har været fem dage i træk med mindst 46 grader. Scanpix/Ralph Freso

Myndighederne i Phoenix i den amerikanske delstat Arizona er ved at undersøge, om varmen kan være årsag til 12 dødsfald i storbyen i sidste uge, hvor temperaturen nåede 48 grader.

Det oplyser sundhedsmyndighederne i amtet Maricopa County.

Phoenix har været ramt af en hedebølge, hvor der på en uge har været fem dage i træk med mindst 46 grader. Hedebølgen tangerer en 22 år gammel rekord, hvor der ligeledes var fem sammenhængende dage med over 46 grader.

I andre amter i Arizona er det slået fast, at varmen har taget livet af mindst fire personer siden sidste uge.

Det gælder blandt andet et ældre ægtepar, der blev fundet i deres hjem i Pinal County med et ødelagt airconditionanlæg.

Sidste år var der 130 varmerelaterede dødsfald i Maricopa County. Det var en stigning i forhold til 2015, hvor der var 85.

Amtet undersøger i øjeblikket 27 dødsfald siden april som varmerelaterede.

Den varmeste dag var tirsdag 20. juni. Her blev der registreret 48 grader i Phoenix, hvilket er tre grader under varmerekorden i byen.

Ifølge epidemiolog Kate Goodin fra Maricopa County har der, siden hedebølgen begyndte, været dobbelt så mange besøgende på akutafdelingerne for varmerelaterede sygdomme i forhold til ugen inden.

Embedsmænd fra centret for forbrændinger i Arizona fortæller også, at de havde dobbelt så mange patienter i sidste uge sammenlignet med forrige uge.

Ifølge direktøren for centret, læge Kevin Foster, er denne juni den travleste, centret har set i 18 år.

Kevin Foster fortæller, at centret har haft mellem 20 og 30 procent flere patienter i juni i år i forhold til samme måned sidste år.

De fleste lider af overfladiske forbrændinger eller udmattelse, som opstår, når folks indre temperaturer stiger, fordi de ikke kan producere nok sved.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.