Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hawaii vil som sjette stat i USA tillade aktiv dødshjælp

Efter at være blevet godkendt i begge kamre i delstaten er guvernøren klar til at skrive under på forslaget.

Hawaii bliver den sjette stat i USA til at legalisere aktiv dødshjælp. Free/Colourbox/arkiv
Hawaii bliver den sjette stat i USA til at legalisere aktiv dødshjælp. Free/Colourbox/arkiv

Politikere i den amerikanske delstat Hawaii har godkendt et lovforslag, som tillader aktiv dødshjælp.

Således godkendte statens senat torsdag forslaget med stemmerne 23 for og to imod. Repræsentanternes Hus havde i forvejen givet grønt lys til lovforslaget.

Loven tillader læger at give dødeligt syge patienter medicin, som hjælper dem til at dø.

Det sidste skridt, der mangler, før loven kan træde i kraft, er guvernørens underskrift. Guvernør David Ige har allerede sagt, at han vil underskrive loven.

Hawaii bliver den sjette stat i USA til at legalisere aktiv dødshjælp.

Lovgivningen omfatter sikkerhedsforanstaltninger, der skal forhindre misbrug. Men modstandere mener, at den sætter fattige, ældre, syge og handicappede i fare.

Senator Breene Harimoto fortalte under den sidste debat torsdag om sin egen kamp mod kræft i bugspytkirtlen. Her sagde han, at han aldrig vil stemme for en lov, der skaber "en situation af håbløshed", som vil gøre det muligt for en læge at medvirke til døden.

»Efter en lang og smertefuld rejse og otte måneders kemoterapi kom jeg i bedring sidste år. Det var intet mindre end et mirakel.«

»På grund af denne personlige erfaring føler jeg, at vi altid skal have håb og aldrig give op,« sagde han.

Omvendt mener senator Russell Ruderman, at loven handler om frihed.

»Hvis du ikke mener, at det er det rigtige at gøre, så lad være med at gøre det. Men der er ingen grund til at nægte andre friheden til at leve og dø, som de vil«, sagde han under torsdagens debat.

Organisationen Hawaii Family Forum udtaler i en erklæring, at den er bekymret for, at loven kan presse ældre til at gøre en ende på deres liv, således at de ikke er en byrde for deres familier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.