Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Har du hørt om San Escobar? Nej, vel? Polsk udenrigsminister opfandt et land

Tirsdag fortalte den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, pressen, at han havde et officielt møde med det caribiske land San Escobar. Den udtalelse har medfødt et rungende latterbrøl på de sociale medier, for San Escobar eksisterer ikke.

Den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, arbejder på at sikre Polen en midlertidig plads i FNs Sikkerhedsråd. I den forbindelse udtalte han til pressen, at han havde et officielt møde med landet San Escobar. Et land, som ikke eksisterer. Det har fået Twitter til at bryde ud i latter.  
Den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, arbejder på at sikre Polen en midlertidig plads i FNs Sikkerhedsråd. I den forbindelse udtalte han til pressen, at han havde et officielt møde med landet San Escobar. Et land, som ikke eksisterer. Det har fået Twitter til at bryde ud i latter.  

Kan du huske, hvor San Escobar ligger? Ved du, hvordan deres flag ser ud?

Nej? Så er det måske, fordi San Escobar ikke eksisterer.

Den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, arbejder på at sikre Polen en midlertidig plads i FNs Sikkerhedsråd fra 2018-2019, og i den forbindelse har han en række officielle møder med lande, der kan bakke op om Polens kandidatur.

Da Witold Waszczykowski tirsdag var i New York, fortalte han pressen, at han havde møder med omkring 20 lande, herunder også caribiske nationer »såsom Belize og San Escobar«. Det skriver flere polske og internationale medier.

Udtalelsen har fået hele verden til at bryde ud i et kollektivt latteranfald. San Escobar findes nemlig ikke.

Og dog. Kort efter udenrigsministerens udtalelse havde San Escobar sin egen Twitter-profil, sit eget flag og hashtag.

»Efter møder med UM (udenrigsminister, red.) Waszczykowski bakker Den Demokratiske Folkerepublik San Escobar fuldstændig op om Polens kandidatur til Sikkerhedsrådet,« skrev San Escobar på Twitter.

San Escobars Twitter-konto har også annonceret, at det polske flyselskab LOT fremover vil flyve til San Escobar dagligt, og at de to lande har indgået en aftale om visafri rejser fra 15. januar.

Og San Escobar skulle eftersigende være et helt fantastisk sted at rejse hen. Det fiktive land reklamerer med hvide strande, palmer, klart blåt hav og en opblomstrende vinindustri.

En talsperson for den polske udenrigsminister har efterfølgende forklaret, at det var en fortalelse fra Witold Waszczykowskis side, og at han ville sige Saint Kitts og Nevis, et caribisk land bestående af to øer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.