Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Haitis præsident fordømmer nødhjælpsorganisation efter sexrapport

Nødhjælpsfolks handlinger »er en krænkelse af menneskelig værdighed«, skriver præsident Jovenel Moïse.

Omkring 200.000 omkom ved jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010. Både Haitis præsident og Storbritanniens udviklingsminister reagerer fordømmende på rapporter om, at udsendte nødhjælpsfolk udnyttede deres job til at opnå seksuelle tjenester. Scanpix/Juan Barreto
Omkring 200.000 omkom ved jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010. Både Haitis præsident og Storbritanniens udviklingsminister reagerer fordømmende på rapporter om, at udsendte nødhjælpsfolk udnyttede deres job til at opnå seksuelle tjenester. Scanpix/Juan Barreto

»Der er intet mere skandaløst og uærligt end seksuelle rovdyr, der bruger deres position som en del af et humanitært svar på en naturkatastrofe til at udnytte nødlidende mennesker, når de er mest sårbare.«

Det skriver Haitis præsident, Jovenel Moïse, på det sociale medie Twitter i kølvandet på rapporter, der viser, at nødhjælpsfolk fra den britiske nødhjælpsorganisation Oxfam har udnyttet deres job til at opnå seksuelle tjenester.

Det skriver BBC.

»Det, der skete med Oxfam i Haiti, er en ekstremt seriøs krænkelse af menneskelig værdighed,« skriver præsidenten videre.

Søndag reagerede udviklingsminister i Storbritannien, Penny Mordaunt, på rapporterne ved at sige, at Storbritannien vil afbryde al finansiering af nødhjælpsorganisationer, hvis de ikke retter sig ind efter nye regler på området.

Oxfam har fordømt en gruppe tidligere ansatte i Haiti, som ifølge en avis betalte for sex, mens de var udsendt til jordskælvskatastrofen i det fattige land i 2010.

Avisen The Sunday Times skriver søndag, at over 120 ansatte i Storbritanniens største nødhjælpsgrupper er blevet beskyldt for seksuelt misbrug det seneste år.

Oxfam har afvist beskyldninger om, at de skal have forsøgt at dække over brug af prostituerede i Haiti blandt nogle af dens ansatte.

Penny Mordaunt taler om tegn på »manglende moralsk ledelse« i Oxfam. Hun vil have sagen om Oxfam, som er en af Storbritanniens største nødhjælpsorganisationer, fuldt belyst.

»Det, der er så foruroligende, er, at Oxfam ikke gjorde det rigtige, da gruppen modtog rapporterne om misbrug,« siger ministeren og tilføjer:

»De lod personer, som havde begået kriminelle aktiviteter, gå fri.«

Mordaunt siger, at hun har mistanke om, at nogle mennesker knytter til nødhjælpsgrupper for at få mulighed for at forfølge »rovdyrs-adfærd«.

»Det er yderst foragteligt, at der forekommer seksuel udnyttelse og misbrug i nødhjælpssektoren,« siger Mordaunt i en erklæring.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.