Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hård kritik af britiske ministre svækker May

Skandale omkring britisk ministers møder i Israel kommer på et meget ubelejligt tidspunkt for Theresa May.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Den britiske udviklingsminister, Priti Patel, står til at blive afsat, efter at hun har haft møder i Israel uden at hendes regering kendte til det. Det skriver flere britiske medier.

Sagen kommer på et meget ubelejligt tidspunkt for premierminister Theresa May.

Hendes forsvarsminister er trådt tilbage som følge af beskyldninger om sexchikane, og hendes udenrigsminister kritiseres også voldsomt i pressen.

Patel ønskede ifølge britiske medier at sende bistandsmidler til den israelske hær efter flere hemmelige møder med israelske politikere.

Premierministerens kontor bekræftede tirsdag, at Patel har drøftet bistandsmidler til det israelske militær med flere embedsmænd, skriver The Guardian.

Det skulle være sket i forlængelse af hemmelige møder med blandt andre Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Pengene skulle gå til støtte af humanitære operationer i den israelsk-besatte del af Golanhøjderne.

Patel er i forvejen presset i sagen, da hun har beklaget, at hun under en ferie i Israel i august havde 12 hemmelige møder med israelske politikere - uden at hun informerede sin regering.

Hun er også blevet irettesat af premierministerens kontor, fordi hun i et interview med The Guardian gav indtryk af, at udenrigsminister Boris Johnson og hans departement havde kendskab til møderne.

Israel tog dele af Golanhøjderne fra Syrien under Seksdageskrigen i 1967. Det har Storbritannien aldrig anerkendt. Det er i strid med britisk politik at give pengestøtte til den israelske hær i besatte områder.

Patel er en markant tilhænger af brexit og er populær i store dele af det konservative parti.

Hun har aflyst en planlagt tur til Afrika, og britiske medier har fremsat spekulationer om, at hun står over for en afskedigelse.

Michael Fallon forlod i sidste uge sin post som forsvarsminister. Det var i kølvandet på en sag, hvor han er beskyldt for "upassende opførsel" over for en kvinde. Sagen lå 15 år tilbage i tiden.

Tirsdag blev Boris Johnson presset til at undskylde bemærkninger, som han har fremsat om en fængslet kvindelig nødhjælpsarbejder i Iran.

Hans udtalelser siges at have forværret nødhjælpsarbejderens situation over for de iranske domstole.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.