Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Gud hjalp Omar Mateen«: IS tager skyld for Orlando-angreb via radio

»En af kalifatets soldater i USA udførte en invasion i Orlando,« lyder det i Islamisk Stats officielle radio.

Udateret MySpace-foto af Omar Mateen.
Udateret MySpace-foto af Omar Mateen.

Cairo. Islamisk Stat meddeler gennem bevægelsens officielle radiostation, at gruppen tager skylden for skudmassakren på en natklub i Orlando i Florida.

- En af kalifatets soldater i USA udførte en invasion, hvor han var i stand til at trænge ind i en korstogssamling i en natklub for homoseksuelle i Orlando, Florida, hvor han dræbte og sårede flere end 100 af dem, inden han blev dræbt, siger gruppen i den officielle radioudsendelse.

- Gud hjalp Omar Mateen, siger Al-Bayan Radio, der opfattes som officielt organ for jihadisterne i den ekstremistiske bevægelse, som har udråbt et kalifat i dele af Syrien og Irak.

Det bliver ikke sagt, at angrebet var planlagt og beordret af ledelsen i Islamisk Stat.

Allerede søndag tog Islamisk Stat skylden for massakren i Orlando, hvor en 29-årig mand skød og dræbte mindst 50 mennesker og sårede 53. Det skete via den ekstremistiske gruppes nyhedsorgan Amaq.

Omar Mateen blev født i New York i 1986. Hans forældre kom til USA fra Afghanistan i 1980'erne.

I 2013 tiltrak Omar Mateen sig FBI's opmærksomhed, efter at han over for kolleger fremsatte "opildnende kommentarer" om at have tilknytning til islamistiske militante.

Omar Mateen blev to gange bedt om at forklare sig over for forbundspolitiet, men sagen blev lagt til side, oplyste Ronald Hopper fra FBI på et pressemøde i Orlando søndag. I 2014 blev Mateen igen udspurgt, men med samme resultat.

Han fik i 2011 en våbentilladelse, og inden for de seneste dage købte han lovligt to våben ifølge Hopper.

Islamisk Stat har også taget skylden for blodige angreb i Paris og Bruxelles. 130 mennesker blev dræbt i den franske hovedstad 13. november 2015. I flere selvmordsangreb 22. marts i Belgien blev 32 personer dræbt.

/ritzau/AFP

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.