Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grossist idømt over to års fængsel for hestekødsskandale

En hollandsk grossist er blevet idømt to og et halvt års fængsel for at sælge hestekød, som var det oksekød, under den store hestekødsskandale i 2013.

HOLLAND: Retten i den hollandske by Den Bosch har tirsdag idømt grossist Willy Selten to og et halvt års fængsel for at have solgt i omegnen af 300 tons hestekød mærket som oksekød, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

»Som chef for to selskaber var han skyldig i at lave fakturaer, etiketter og skriftlige deklarationer og bruge disse forfalskede dokumenter til at sælge kød,« sagde dommeren ifølge AFP.

Willy Selten blev anholdt i maj 2013 under den store såkaldte hestekødsskandale, der forargede forbrugere i hele Europa.

Hans selskaber har forarbejdet mindst 336 tons hestekød mellem 2011 og 2012, men hestekød står ikke nævnt i nogle af selskabernes bøger.

Ved dommen blev det nævnt, at Willy Selten ikke blot har skadet slagteres ry og vildledt kunder, men at han har skadet hele den hollandske kødbranche.

»Han sparede penge ved at købe billigere hestekød, blande det med oksekød og sælge det videre som dyrere oksekød,« sagde dommeren.

Under retssagen sidste måned sagde Willy Selten, at miseren skyldtes fejl i bogholderiet.

»Jeg er ikke den store hestekødssvindler, de alle leder efter. Jeg var sløset med min administration, men ikke med vilje,« sagde han i marts ifølge AFP.

Skandalen rullede, da det i januar 2013 blev konstateret, at frosne burgere leveret til flere supermarkeder i Storbritannien indeholdt DNA fra heste. Herefter blev også kødboller hos Ikea, pølser i Rusland med videre taget væk fra hylderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.