Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grizzlybjørn dræbte cyklist på mountainbike i Montana

Bjørn dræbte mand efter at have væltet ham af mountainbike i naturpark i Montana.

En 38-årig mand kørte på mountainbikes i det kuperede skovområde ved Halfmoon Søerne i den amerikanske delstat Montana. Politiets første undersøgelser tyder på, at han overraskede bjørn, som væltede ham af cyklen og dræbte ham på stedet. Scanpix/Jean-francois Monier
En 38-årig mand kørte på mountainbikes i det kuperede skovområde ved Halfmoon Søerne i den amerikanske delstat Montana. Politiets første undersøgelser tyder på, at han overraskede bjørn, som væltede ham af cyklen og dræbte ham på stedet. Scanpix/Jean-francois Monier

I den amerikanske delstat Montana er en 38-årig mand blevet dræbt af en Grizzlybjørn, da han cyklede på en mountainbike i et naturområde.

- Ulykken skete på en skovstrækning syd for Glacier National Park onsdag, siger sherif Chuck Curry, der har identificeret offeret som Brad Treat fra West Glacier.

Myndighederne har afspærret området og indledt en jagt på bjørnen, skriver den regionale avis Flathead Beacon.

Treat og en anden mand kørte på mountainbike i det kuperede skovområde ved Halfmoon Søerne. Politiets første undersøgelser tyder på, at de to mænd overraskede bjørnen, som væltede Treat af cyklen.

Den anden mand slap uskadt væk og hentede hjælp. Treat døde på stedet.

Den lokale sherif har iværksat en undersøgelse af hele forløbet.

Den dræbte, der arbejdede for politiet i området, var en af Montanas bedste langdistanceløbere.

Det er det første dødelige bjørneangreb i det nordvestlige Montana siden 2001, hvor en jæger på elgjagt blev dræbt af en bjørn.

Bjørneangreb er sjældne i Glacier regionen, men de forekommer, siger politiet.

Siden nationalparken Glacier blev skabt i 1910 er der sket ti bjørneangreb med dødelig udgang - senest i maj 1998, da en 26-årig mand blev dræbt på en lejrtur.

Northwest Montana er hjemsted for nogle af de største grizzlybjørne i USA. Der er omkring 1000 bjørne i regionen.

I Yellowstone-regionen af Montana, Wyoming og Idaho har der siden 2010 været seks dødelige bjørneangreb.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.