Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Greenpeace: Trump er ude af trit med tidsånden

Grønne organisationer håber, at andre vil tage over, hvor USA slipper klimaet.

Det kommer ikke til at true klimaaftalen fra COP21-topmødet i Paris, at præsident Donald Trump trækker USA ud af den. Det vurderer John Nordbo, der klimachef i miljøorganisationen WWF.

- Der er stærk enighed blandt de store lande, som har højt udslip af drivhusgasser, om at fortsætte indsatsen med at leve op til forpligtelsen med aftalen, siger han.

USA står for 15 procent af det aktuelle udslip af drivhusgasser, fortæller klimachefen.

- Derfor er det selvfølgelig et problem, at man har en regering i et land, som giver los og sætter olieindustriens og kullobbyens interesser højere end fremtidens og klodens klima, siger John Nordbo.

Parisaftalen lægger op til, at klodens opvarmning skal holdes under maksimalt 1,5-2 grader i forhold til det førindustrielle niveau. I 2016 lå det på cirka 1,3 grader over.

Beslutningen om at droppe klimaaftalen viser, at Donald Trump er "fuldstændigt ude af trit med tidsånden" i forhold til resten af verden.

Det mener klimapolitisk rådgiver i Greenpeace Jens Mattias Clausen

- Trump har taget en dybt amoralsk beslutning, som bunder i en fejlagtig opfattelse af, hvad der rent faktisk vil være bedst for den menige amerikaner i det lange løb, siger han i en skriftlig kommentar.

- Samtidig handler Paris-aftalen i bund og grund om en moralsk forpligtelse til at beskytte verdens befolkninger og vores klode, og det er den forpligtelse, som Trump nu tilsidesætter på USA's vegne, tilføjer rådgiveren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.