Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grammyvindende sangerinde er død

Natalie Cole blev 65 år. Hun lagde ikke skjul på, at det var svært at være datter af populære Nat "King" Cole.

Natalie Cole er død, 65 år gammel.
Natalie Cole er død, 65 år gammel.

Den amerikanske sanger og sangskriver Natalie Cole, som trods en lang karriere altid vil huskes som datter af Nat "King" Cole, døde nytårsaften. Hun blev 65 år.

Natalie Cole var stolt af sin far, og hun har fortalt, at hun elskede at videreføre hans musik til nye generationer, hvilket hun høstede stor succes på sent i karrieren.

Men hun lagde heller ikke skjul på, at det samtidig har været svært at være datter af amerikansk populærmusiks konge, Nat "King" Cole.

Natalie Cole levede musikerlivets op- og nedture, og hun havnede som mange andre store scenekunstnere i stofmisbrug.

Før hun fyldte 60 år, gennemgik hun en nyretransplantation, og året forinden blev hun behandlet for leverbetændelse - priserne for et årelangt misbrug af alkohol, kokain og heroin.

Det har hun åbenhjertigt fortalt om i selvbiografien fra 2000, "Angel on My Shoulder".

Natalie Cole optrådte som barn sammen men sin far, der døde i 1965.

Ti år senere debuterede hun med albummet "Inseparable", hvor hun bevidst valgte rock- og soulmusik for at træde ud af farens skygge.

Men mere og mere gled hun med jazz og pop over i "King" Coles fodspor, og så scorede hun den ene Grammy efter den anden.

I millionsælgende album som "Unforgettable" og "Stardust" fra 1990'erne fortolker Natalie Cole de store amerikanske klassikere fra 40'erne og 50'erne.

- Det er utroligt holdbare sange, så romantiske. Der er noget uskyldigt over dem, og tekstlige og musikalske kvaliteter som man ikke finder i musik i dag, har hun sagt i et interview.

Natalie Cole har også fortalt, at med "Unforgettable" fra 1991 fandt hun sig selv både menneskeligt og musikalsk. Symptomatisk for hendes karriere er alle sangene på denne plade - hendes største succes - skrevet af hendes far.

Natalie Cole har flere gange gæsteoptrådt i København.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.