Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grækenland må vente en uge på svar om milliardlån

Finansministrene fra de 17 eurolande har efter et møde mandag aften udskudt beslutningen om milliardlånet til grækerne. De mødes igen på tirsdag.

GRÆKENLAND: Mandag aften mødtes økonomi- og finansministrene fra de 17 eurolande i Bruxelles for at drøfte situationen i Grækenland og tage stilling til, om EU, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB) skal frigive de 234 milliarder kroner, som er sidste del af den hjælpepakke, der skal forhindre, at landet går statsbankerot. Men ministrene udskød beslutningen til tirsdag 20. november, hvor de skal holde et ekstraordinært møde, fordi de stadig er usikre på, hvordan grækerne har tænkt sig at nedbringe deres enorme statsgæld. Det oplyser Eurogruppens formand, Jean-Claude Juncker, ifølge Reuters.

- Den (finansloven, red.) skal klart revideres en smule for at sikre, at alle tidligere tiltag, der indgår i dette budget, rent faktisk er gjort. I de næste par dage vil der derfor blive foretaget en kontrol, sagde Jean-Claude Juncker efter mødet.

Det græske parlament godkendte søndag aften finansloven for 2013. Aftalen indeholder blandt andet gigantiske sparekrav, som er en forudsætning for, at de internationale långivere vil frigive milliardlånet.Selvom mandagens møde ikke umiddelbart udløste penge til Grækenland, fik landet alligevel ros for sin indsats.

- Eurogruppen anerkender den store indsats, der allerede er foretaget af de græske statsborgere og er overbevist om, at fortsatte finanspolitiske og strukturelle reformer efter endnu en vanskelig periode vil give økonomien mulighed for at blive en bæredygtig vækst med øget beskæftigelse, hvilket er Grækenlands bedste garanti for en bedre fremtid, sagde Jean-Claude Juncker ifølge Reuters.

Til gengæld fik grækerne frem til 2016 - altså to år mere - til at løse deres gældsproblemer, fordi de, ifølge Christine Lagarde, chef for IMF, »har gjort en masse og vist god vilje«.

- Nu er det op til kreditorerne at gøre det samme, sagde hun.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.