Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grækenland kræver nu at flygtninge skal angive rejsemål

- Fra i dag registrerer vi i de officielle papirer, hvor flygtninge vil rejse hen, siger kilde i græsk politi.

Athen: Flygtninge og migranter, som ankommer til Grækenland, får ikke lov til at rejse videre, hvis de ikke oplyser, hvilket land der er endestationen på deres rejse, siger en græsk politikilde til Reuters.

- Fra og med i dag vil vi i de officielle dokumenter registrere, hvor de skal hen, siger politikilden.

Det står ikke klart, om rejsemålet, som det bliver angivet af flygtningene og migranterne, vil være afgørende for, om de får lov at fortsætte deres rejse eller ej.

De fleste vil formentligt meddele, at de søger til Østrig og Tyskland.

Grækenland har været en af de største indgangslande til EU for de hundredtusinder af migranter og flygtninge, som har krydset Det Ægæiske Hav, og Athen har fået kritik fra andre europæiske hovedstæder for at bidrage for lidt til håndtering af flygtningekrisen.

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl i landet til 1,5 procent af befolkningen på 8,5 millioner over de næste fire år.

Regeringskoalitionen i Wien har ifølge dpa indgået en aftale, der også fastsætter en øvre grænse for, hvor mange asylansøgere som landet vil modtage i år.

I år vil Østrig således modtage yderligere 37.500 asylansøgere, og frem til 2019 må tallet maksimalt være 127.500.

I kølvandet på meldingerne fra Østrig har Serbien også meddelt, at det vil begynde at begrænse antallet af flygtninge, som får lov at passere gennem landet videre mod Østrig og Tyskland.

Østrig har ifølge Reuters også oplyst, at man vil stoppe migranter, som vil videre derfra til Tyskland og andre vesteuropæiske lande.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.