Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grækenland får milliardhjælp fra eurozonen

Eurozonens finansministre er blevet enige om at give endnu en portion penge til grækerne. Allerede i næste uge kan 255 milliarder kroner ramme ned i gældshullet.

GRÆKENLAND: Næsten 375 milliarder kroner er på vej til den flossede græske økonomi, efter at eurozonen torsdag sagde ja til at den forsinkede portion af hjælpepakken.

Ifølge Reuters giver hjælpen Grækenland den fornødne luft til at overleve i eurozonen i hvert fald nogen tid endnu oven på måneders usikkerhed og politisk uro i landet. Flere gange har grækerne ikke nået de mål, som var kriterierne for at få det internationale lån fra eurozonen og Den Internationale Valutafond (IMF), men en ny græsk obligationsaftale fra sidste uge var billetten til et ja fra eurozonens finansministre.

- Vi er overbevidste om, at programmet er tilbage på det rette spor, siger Jean-Claude Juncker, som står i spidsen for de 17 eurozone-finansministre, og gør opmærksom på, at det kan blive allerede i næste uge, grækerne får den økonomiske indsprøjtning med de første 255 milliarder kroner.

Det resterende beløb vil bliver overført i slutningen af marts, hvis Athen imødekommer nogle reformkrav.

Adskillige analytikere har tidligere dømt Grækenland ude af euroen med vendingen »Grexit«, men efter torsdagens godkendelse mener den græske premierminister, Antonis Samaras, at der næppe bliver tale om en græsk exit.

- »Grexit« er død. Grækenland er tilbage på benene igen. Den græske befolknings ofre har ikke været forgæves, siger han ifølge Reuters.

IMFs direktør, Christine Lagarde, som var med på dagens møde over en forbindelse fra Sydamerika, ytrede, at hun vil anbefale fonden i januar, at de fortsat støtter det græske hjælpeprogram.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.