Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grækenland får 41 milliarder på vej ud af krisen

Eurogruppen har mandag givet endeligt grønt lys for en ny milliardudbetaling til grækerne.

Efter at den græske regering har vedtaget en række omstridte reformer, har eurolandenes finansministre mandag godkendt endnu en milliardudbetaling til Grækenland.

Det betyder, at det gældsplagede land kan se frem til yderligere 6,7 milliarder euro. Det svarer til næsten 41 milliarder kroner.

- Dette afspejler den enorme indsats og det fremragende samarbejde mellem den græske regering og institutionerne, siger den portugisiske formand for eurogruppen, Mario Centeno, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sydeuropæiske land har siden 2010 fået hjælp tre gange med store redningspakker til mange milliarder kroner.

Det tredje redningsprogram, som for øjeblikket er en vigtig finansiel støtte til grækerne, løber frem til august. De politiske ledere i Athen håber, at landet derefter kan vende tilbage til markedsfinansierede lån.

Men reformerne af den græske finans- og arbejdsmarkedspolitik, som eurogruppen har krævet til gengæld for den europæiske støtte, har ikke været lige populære i hele landet.

En række græske fagforeninger har været på gaden for at protestere mod nedskæringer og besparelser. Det har lammet den offentlige transport i hovedstaden Athen. Skoler og hospitaler har været delvist lukket.

De nye reformer indebærer blandt andet nedskæringer i sociale ydelser til familier.

Premierminister Alexis Tsipras har ifølge nyhedsbureauet AFP udtalt, at Grækenland til sommer vil være ude af den "hårde, uretfærdige og skadelige periode", som landet har været i siden finanskrisen.

Udbetalingen bliver delt op, så de første 5,7 milliarder euro vil blive udbetalt i februar. Den resterende milliard udbetales senere på foråret, når eurogruppen har sikret sig, at Grækenland har gennemført alle reformer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.