Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Googlemedarbejder: Kvinder er til kunst mænd er til kodning

En medarbejder i Google er blevet genstand for opmærksomhed efter udtalelse om kvinders jobegenskaber.

Googles vicedirektør Danielle Brown tager afstand fra synspunkterne i det lækkede dokument.
Googles vicedirektør Danielle Brown tager afstand fra synspunkterne i det lækkede dokument.

Den internationale teknologigigant Google er kommet i søgelyset, efter et internt opslag på et diskussionsforum er lækket.

Opslaget er formuleret af en anonym mandlig softwareingeniør som en kommentar til firmaets ligestillingspolitik.

Det har fundet vej til teknologimediet Gizmodo og er herfra blevet delt vidt og bredt på de sociale medier.

I opslaget skriver medarbejderen, at "biologiske årsager" er med til at forklare manglen på kvinder i teknologivirksomhedens ledelse.

- Mænd og kvinders evner er forskellige på grund af biologiske forskelle, og det kan måske forklare, hvorfor vi ikke ser en lige repræsentation af kvinder i teknologibranchen og i ledelse, lyder et uddrag af teksten.

I sit opslag skriver medarbejderen også, at det er biologisk bestemt, at mænd er bedre computerprogrammører end kvinder.

Kvinder foretrækker i stedet job inden for »sociale og kunstneriske områder«, lyder det i dokumentet.

Googles vicedirektør, Danielle Brown, har taget afstand fra det lækkede dokument.

»Det er ikke en holdning, som jeg eller firmaet støtter, promoverer eller opfordrer til,« siger hun.

Vicedirektøren kalder synspunkterne i dokumentet ukorrekte. Hun siger, at diversitet og inklusion er vigtig, hvis en virksomhed kan få succes.

»At forandre en kultur er hårdt, og det er ofte ukomfortabelt,« siger hun.

Danielle Brown understreger dog også, at der skal være plads til forskellige holdninger i virksomheden, og at det er uvist, om forfatteren af dokumentet risikerer sit job.

I øjeblikket er 69 procent af medarbejderne i Google mænd. Kigger man isoleret på teknologijob i virksomheden er det 80 procent.

I den konkurrerende virksomhed Apple er 30 procent kvinder.

Opmærksomheden mod Google kommer, efter at en række af kvinder er gået ud i offentligheden og har fortalt om kønsdiskrimination i de teknologibaserede virksomheder i Silicon Valley i USA.

Det har blandt andet kostet Uber-chef Travis Kalanick jobbet, da han efter pres fra Ubers investorer måtte gå af, for at der kunne ryddes op i en dårlig kultur i virksomheden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.