Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google dropper omdiskuteret aftale med USAs forsvar efter oprør blandt ansatte

Vrede blandt medarbejdere over, at Google stiller teknologi for kunstig intelligens til rådighed for Pentagon.

Google har besluttet ikke at forny en kontrakt med USAs forsvarsministerium, hvor it-giganten skulle bidrage med kunstig intelligens til at opspore mål.

Det sker efter intern uro i Google om projektet. Det bekræfter kilder i selskabet til nyhedsbureauet Reuters og BBC.

Det pågældende projekt går under navnet Maven.

En gruppe af medarbejdere i Google har gjort oprør mod, at selskabets teknologi skal indgå i krigsførelse.

De har peget på, at det støder sammen med Googles og moderselskabet Alphabets erklærede princip om ikke at begå noget ondt.

De har også peget på risikoen ved at slippe kunstig intelligens løs i dødelige kampsituationer.

Google har fredag fortalt medarbejderne, at det ikke vil forny den pågældende kontrakt med USAs forsvarsministerium. Den udløber i marts næste år, siger kilderne.

Men Kate Conger fra teknologimediet Gizmodo siger til BBC, at Google næppe har meldt sig ud af projektet, og selskabet har formentlig ikke udelukket at arbejde for den amerikanske hær i fremtiden.

Ifølge kilderne har Google mod betaling hjulpet USAs hær med at opsøge mål gennem avancerede analyser af billeder taget fra droner.

Over 4600 ansatte i Google har skrevet under på en protestskrivelse. Den opfordrer Google til at trække sig ud af aftalen med Pentagon. Mindst 13 ansatte har de seneste uger sagt op på grund af deres modvilje over for projektet. Det siger en af kilderne til Reuters.

Kontrakten, som Google har med forsvarsministeriet, skal have en værdi af 64 millioner kroner, skriver BBC.

Google siger kortfattet, at det ikke ønsker at kommentere interne papirer og oplysninger i selskabet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.