Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Glubsk leopard har dræbt 15 mennesker

En menneskeædende leopard går på menneskerov i det vestlige Nepal, hvor 14 børn og en enkelt voksen indtil nu har mistet livet.

En glubsk leopard er under mistanke for at have slået 15 mennesker ihjel i Nepal over de seneste 15 måneder. Denne leopard bor dog på Sri Lanka.
En glubsk leopard er under mistanke for at have slået 15 mennesker ihjel i Nepal over de seneste 15 måneder. Denne leopard bor dog på Sri Lanka.

En glubsk leopard er under mistanke for at have slået 15 mennesker ihjel i Nepal over de seneste 15 måneder. Det skriver CNN.

Vilddyrets seneste offer var en fireårig dreng, som blev slæbt ind i junglen, inden leoparden satte de jordiske rester til livs.

Lørdag morgen blev drengens hoved fundet i skolen en kilometer fra hans hjem i Baitadi-distriktet, som ligger 600 kilometer fra landets hovedstad, Kathmandu. Det forklarer områdets politimester, Kamal Prasad Kharel.

Et redningshold, som ledte efter drengen, gjorde det ulykkelige fund, og han blev dermed det 15. offer i det øde område i den vestlige del af landet.

Ifølge politimesteren er alle drabene leopardens ugerninger. Og er den ikke alene om det, er der højst et enkelt andet kødædende kattedyr involveret, vurderer han.

Menneskeblod smager anderledes

Den vurdering får opbakning fra en ekspert fra Kathmandus institut for nationalparker. Leoparder lever af vildt, og havde der været flere dræbere end to, havde der ligeledes været flere ofre, konstaterer Maheshwor Dhakal.

Har en leopard først sat tænderne i et menneske, bliver den uinteresseret i andre dyr, som den ellers normalt lever af, fordi menneskeblod smager anderledes.

Politimester Kharel frygter, at de 15 mennesker i Nepal ikke er de eneste ofre for dræber-leoparden. I det nordlige Indien er flere ligeledes døde efter mødet med en leopard, og der er god grund til at tro, at det er den samme.

Af de 15, der har mistet livet, er 10 af dem under 10 år, mens de andre er ældre børn og en enkelt 29-årig kvinde. Alle kommer de fra landsbyer nær skovområdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.