Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gigantisk forsvarsbudget sendt fra 1. base

3.600 milliarder kroner skal der bruges på det amerikanske militær og Afghanistan-krigen, hvis det står til det amerikanske senat.

USA: Enstemmigt har Senatet i USA tirsdag sagt ja til et lovforslag, som skal give penge til det amerikanske militær, krigen i Afghanistan og atomvåben. I alt lyder budgettet på 3.600 millarder kroner, og det blev stemt igennem efter fem dages debat og overvejelse.

Før budgettet bliver til lov med underskrift fra præsident Obama, skal det dog også vedtages i Repræsentanternes Hus. Det kan blive en udfordring, fordi huset selv har et forslag på bordet, som har afvigelser fra Senatets.

Dog er den republikanske senator, John McCain, overbevist om, at de to kamre nok skal nå til enighed.

I forslaget fra Senatet lægges der op til endnu en runde sanktioner over for Iran på grund af landets atomprogram, som, Vesten frygter, er sat i gang for at producere atomvåben. Derudover indeholder forslaget et permanent forbud mod at flytte fanger fra Guantanamo-basen til USA samt et forbud mod militær tilbageholdelse af amerikanske statsborgere.

Det Hvide Hus har dog truet med at nedlægge veto, så forslaget ikke bliver til lov, blandt andet fordi der er sket ændringer i forhold til Forsvarsministeriets oplæg til et budget, og fordi der kommer restriktioner på fangeflytninger fra Guantanamo.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.