Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Giffords møder op til strafudmåling på gerningsmand

Når gerningsmanden, der stod bag attentatforsøget på det tidligere kongresmedlem Gabrielle Giffords, står over for sin strafudmåling, vil Gabrielle Giffords for første gang være til stede i retssagen.

Den amerikanske ekspolitiker Gabrielle Giffords, der mirakuløst overlevede et attentatforsøg foran et supermarked i Tucson, Arizona, vil møde op i retten til strafudmålingen til den mand, der skød vildt for sig og dræbte seks personer og sårede 13. Her ses hun til et arrangement i maj måned.
Den amerikanske ekspolitiker Gabrielle Giffords, der mirakuløst overlevede et attentatforsøg foran et supermarked i Tucson, Arizona, vil møde op i retten til strafudmålingen til den mand, der skød vildt for sig og dræbte seks personer og sårede 13. Her ses hun til et arrangement i maj måned.

Den amerikanske ekspolitiker Gabrielle Giffords, der mirakuløst overlevede et attentatforsøg foran et supermarked i Tucson, Arizona, til et politisk arrangement i januar 2011, er nu klar til at møde op i retten til strafudmålingen til den mand, der skød vildt for sig og dræbte seks personer og sårede 13. Det skriver CNN på baggrund af oplysninger fra kilder tæt på Gabrielle Giffords.

Strafudmålingen til gerningsmanden, Jared Lee Loughner, der har erklæret sig skyldig i attentatforsøget på den dengang 41-årige demokrat, sker torsdag (amerikansk tid, red.), hvor statens anklagere har krævet fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse, oplyser CNN.

Trak sig fra politik

Gabrielle Giffords blev under skudepisoden skudt i hovedet og lå længe i koma, men overlevede mirakuløst. Et års tid efter skudepisoden valgte hun at trække sig fra sin plads i kongressen for at fokusere på sin genoptræning.

Siden har hun genvundet evnen til at tale og gå, og i september i år talte hun ved demokraternes konvent i North Carolina.

Nu har hun sammen med sin mand, astronaut Mark Kelly, planer om at møde op i retten for første gang i retssagen mod manden, der skød hende. Det oplyser kilder tæt på familien Giffords ifølge CNN, der samtidig meddeler, at Mark Kelly forventes at udtale sig på vegne af familien.

Skudepisoden fandt sted 8. januar 2011, hvor gerningsmanden skød omkring sig ved et politisk møde i Tuscon. I august erklærede han sig skyldig i 19 anklager og undgik som et led heri ifølge CNN risiko for dødsstraf.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.