Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gidsler fra terrorangreb i Paris sagsøger medier

Overlevende fra terrorangrebet i Paris sagsøger nu flere franske medier for at bringe deres liv i fare ved at røbe deres skjulested under gidseldramaet i det jødiske supermarked.

Arkivfoto. Overlevende fra terrorangrebet i Paris sagsøger nu flere franske medier for at bringe deres liv i fare ved at røbe deres skjulested under gidseldramaet i det jødiske supermarked.
Arkivfoto. Overlevende fra terrorangrebet i Paris sagsøger nu flere franske medier for at bringe deres liv i fare ved at røbe deres skjulested under gidseldramaet i det jødiske supermarked.

En gruppe gidsler, der overlevede terrorangrebet mod det jødiske supermarked i Paris 9. januar, sagsøger nu flere franske medier for at bringe deres liv i fare.

De seks mennesker søgte skjul i et kølerum i det jødiske supermarked, som terroristen Amedy Coulibaly stormede, og hvor han skød og dræbte fire mennesker.

Men ville terroristen se, hvor de seks mennesker, heriblandt en baby og et treårigt barn, skjulte sig, behøvede han blot at tænde for den franske TV-kanal BMFTV, der i sin live-dækning afslørede, at de seks befandt sig i kølerummet.

Det fortæller advokaten Patrick Klugman, der repræsenterer de seks overlevende gidsler, til nyhedsbureauet AFP ifølge flere internationale medier.

»Gidslernes liv kunne være blevet bragt i fare, hvis Coulibaly havde haft kendskab til BFMTVs live-dækning,« siger Klugman til AFP ifølge flere medier og tilføjer, at terroristen fulgte med i dækningen af gidseldramaet på forskellige TV-kanaler, og samtidig havde været i kontakt med journalister fra BFMTV.

Amedy Coulibaly angreb det jødiske supermarked to dage efter, at brødrene Cherif og Said Kouachi skød og dræbte 12 mennesker under angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Strammerammen for at bringe andres liv i fare ved at ignorere sikkerhedsprocedurer er op til et års fængsel og 15.000 euro, svarende til godt 112.000 danske kroner, i bøde.

Det var den 24-årige supermarkedsansatte Lassana Bathily, der førte i alt 15 mennesker ind i kølerummet, da kuglerne begyndte at flyve i supermarkedet.

Muslimske Lassana Bathily er født i Mali, men er siden angrebet blevet tildelt fransk statsborgerskab for sin heltegerning, ligesom han er blevet tildelt Frankrigs fornemmeste orden, Legion d’honneur.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.