Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gidsler flygter fra algerisk gasfelt

Flere gidsler er ifølge algerisk TV undsluppet gidseltagerne på gasfeltet In Amenas. Gidseltagerne kræver fri passage til at flygte med de tilbageværende gidsler.

ALGERIET: Flere af de udenlandske gidsler, der siden onsdag morgen har været holdt som gidsler på gasanlægget i Algeriet, er undsluppet, oplyser en lokal TV-station ifølge Reuters.

Ifølge TV-stationen Ennahar drejer det sig om 15 udenlandske gidsler, mens den norske TV-kanal NRK oplyser, at 17 udlændinge er undsluppet. Det er uklart, om de undslupne gidsler er en del af den gruppe på 30 algeriske arbejdere, som tidligere på dagen hævdedes at have undsluppet den islamistiske gruppe, som står bag gidseltagningen.

Den hævder at have 41 udlændinge i sin varetægt, heraf skulle ni være nordmænd.

De udenlandske gidsler holdes angiveligt isoleret i et hjørne af gasfeltet og har fået sprængstofbælter spændt om kroppen, mens andre ansatte har fået lov til at bevæge sig rundt.

Ifølge nyhedsbureauet ANI er oprørerne klar til at løslade gidslerne. Men kravet er, at Frankrig indstiller sin militære aktion i Mali, samt at 100 islamister, der er fængslet i Algeriet, løslades. Krav, som den algeriske regering har afvist.

Gidseltagerne har desuden forlangt fri passage til at forlade den belejrede base sammen med gidslerne. Det oplyser en algerisk sikkerhedskilde ifølge Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.