Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gidseltagere kræver oprørere løsladt

Angiveligt vil den islamistiske gruppe, der har taget adskillige udlændinge som gidsler i Algeriet, have 100 islamistiske oprørere løsladt mod at frigive gidslerne.

ALGERIET: Op mod 41 udlændinge, heraf flere nordmænd, sidder som gidsler på et gasanlæg i Algeriet, der onsdag morgen blev angrebet af islamistiske oprørere.

De første meldinger gik på, at angrebet var hævn for den vestlige militære intervention i nabolandet Mali, men nu tyder det på, at angriberne vil have 100 af deres fængslede kampfæller løsladt fra algeriske fængsler.

- De kræver, at islamisterne blive ført til nordlige dele af Mali, fortæller en medarbejder fra gasanlægget ifølge VG via telefon til det franske nyhedsbureau AFP.

Tre personer meldes dræbt ved angrebet på gasanlægget i ørkenbyen In Amenas tæt på grænsen til Libyen. Ifølge flere medier er en brite og en franskmand blandt de dræbte.

Anlægget ejes af blandt andre BP, Statoil og det algeriske selskab Sonatrach. 13 Statoil-medarbejdere er blandt de gidslerne, og det norske udenrigsministerium har sendt et udrykningshold til Algeriet for at bistå lokale diplomater.

Ifølge det danske udenrigsministerium er der intet, der tyder på, at der er danskere involveret. Mærsk Oil ejer også anlæg i Algeriet, men selskabet ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt dagens angreb fører til særlige forholdsregler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.