Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gidseldrama udskyder vigtig EU-tale

Fredag skulle den britiske premierminister, David Cameron, have holdt en længe ventet tale om Storbritanniens fremtidige rolle i EU. Gidseldramaet i Algeriet udskyder talen.

David Cameron
David Cameron

Den britiske premierminister, David Cameron, skulle fredag havde holdt en længe ventet tale om Storbritanniens fremtidige rolle i EU.

Talen har været imødeset med stor spænding af både den britiske befolkning og de europæiske ledere. Talen skulle være holdt under et besøg i Holland, men gidseldramaet i Algeriet har fået David Cameron til at aflyse både det hollandske visit og talen.

- Flere britiske statsborgere er taget som gidsler. Vi ved på nuværende tidspunkt, at en britisk statsborger er død, sagde David Cameron ifølge BBC. Her forberedte han nationen på flere dårlige nyheder fra Algeriet:

- Det er en meget farlig og usikker situation. Jeg tror, at vi er nødt til at forberede os på, at der kan være flere dårlige nyheder forude, sagde premierministeren.

Det er uklart, hvornår David Cameron holder sin EU-tale. Det er ikke kun den britiske befolkning, der er stærkt splittet i spørgsmålet om, hvor tæt Storbritannien skal samarbejde med EU.

Cameron er under et stigende pres fra en stor EU-skeptisk fløj i Det Konservative Parti.

Premierministeren har truet med at nedlægge veto mod det EU-budget, som længe har givet de europæiske ledere hovedpine, og som stadig ikke er på plads.

Under et møde i London i november advarede den tyske kansler, Angela Merkel, Cameron og briterne mod at vende Europa ryggen.

- Jeg tror, man kan være meget glad på en ø, men at være alene i verden gør ikke én gladere, sagde Angela Merkel ifølge nyhedsbureauet Reuters ved den lejlighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.