Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gidseldrama i Algeriet fik dødelig udgang

Mindst 30 gidsler og 11 kidnappere mistede livet i en militær operation, der sluttede efter 36 timers drama, oplyser sikkerhedskilder.

USA: Mindst 30 gidsler og 11 medlemmer af en al-Qaeda-tilknyttet gruppe blev dræbt, da algeriske styrker stormede et gasanlæg i ørkenen i Algeriet i et forsøg på at befri gidslerne. Det oplyser en algerisk sikkerhedskilde til Reuters ifølge al Jazeera.

Otte algeriere og syv udlændinge, herunder to briter, to japanere og en fransk statsborger, er blandt de døde, siger kilden. De 11 omkomne kidnappere er angiveligt tre egyptere, to algeriere, to tunesere, to libyere, en franskmand og en malineser.

Den algeriske kommunikationsminister, Mohamed Said, fortæller, at tropperne blev tvunget til at handle, efter forhandlinger med kidnapperne var mislykkedes.

Han siger, at mange blev dræbt i operationen på gasanlægget In Amenas.

Den militante gruppe »The Masked Brigade«, der står bag gidseltagningen, oplyste tidligere, at det skete i gengældelse for, at Algeriet har ladet Frankrig bruge sit luftrum til at lancere operationer mod oprørere i det nordlige Mali. Sikkerhedseksperter siger dog, at kidnapningsoperationen syntes at have været planlagt i god tid.

Ifølge Algeriets nyhedsbureau APS blev næsten 600 algeriske arbejdere og fire udenlandske gidsler - to briter, en franskmand og en kenyaner - befriet under sikkerhedsstyrkernes operation. Samtidig har det irske udenrigsministerium oplyst, at en irsk mand ligeledes blev befriet.

Flere lande, hvis statsborgere var blandt dem, der blev holdt som gidsler, har kritiseret Algeriets militære operation.

I Washington sagde Jay Carney, pressechef i Det Hvide Hus, at den amerikanske regering var »bekymret over rapporter om tab af menneskeliv, og at USA søger klarhed fra den algeriske regering.«

Talsmanden for den britiske premierminister David Cameron har ligeledes udtalt, at Storbritannien ville have foretrukket at have fået besked i forvejen om Algeriets operation.

Under det 36 timer lange gidseldrama forlangte kidnapperne, at Frankrig skulle stoppe landets offensiv i Mali og krævede samtidig 100 militante islamister løsladt fra fængsler i Mali.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.