Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gerningsmand tvang sig ind på skolen i Connecticut

Manden, der slog 20 børn og seks voksne ihjel på en skole i USA, blev ikke lukket frivilligt ind på skolen. Det fastslår politiet på et pressemøde.

Gerningsmanden bag det skoleskyderi, der fredag kostede 27 personer livet, tvang sig ind på Sandy Hook Elementary School kort inden han udførte sin massakre.

Det fortalte det lokale politi i Newtown på et kort pressemøde lørdag morgen lokal tid. Det har tidligere været fremme, at skolens rektor skulle have lukket ham ind, fordi hun kendte ham som søn af en ansat på skolen.

- Han blev ikke lukket frivilligt ind på skolen. Han tvang sig ind, fortalte polititalsmand Paul Vance.

Talsmanden var dog sparsom med detaljerne omkring massakren, der fortsat efterforskes på højtryk. Skolen er lukket helt af, og politiet arbejder stadig på gerningsstedet. Det arbejde ventes tidligst afsluttet søndag.

- Det er en lang og smertefuld proces, lød det.

Foruden de 20 børn og seks voksne, som blev dræbt på skolen, blev en kvinde fundet dræbt i en bolig tæt på skolen. En lang række medier skriver, at der er tale om gerningsmandens mor, og Paul Vance bekræftede på pressemødet, at den dræbte kvinde var i familie med gerningsmanden.

Talsmanden sagde også, at man havde sikret sig »meget gode« beviser, der kan pege i retningen af et motiv.

Det kom ligeledes frem, at politiet i et forsøg på at standse massakren også havde tvunget sig ind på skolen. De havde blandt andet smadret vinduer og brudt døre op, fortalte talsmanden.

Han oplyste desuden, at navnene på ofrene ville blive offentliggjort inden længe, og Paul Vance bad i den forbindelse om pressens forståelse for de berørte familiers behov for ro.

Senere lørdag vil en lokal retsmediciner og chefen for skoledistriktet komme med yderligere oplysninger i sagen, fortalte Paul Vance.

Amerikanske medier skriver, at gerningsmanden er en 20-årig mand ved navn Adam Lanzer, men det vil politiet endnu ikke bekræfte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.