Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gerningsmænd dræbt i angreb på kurdisk guvernørkontor i Irak

Kurdisk regeringskontor er blevet stormet i hovedbyen Arbil. Gerningsmænd meldes dræbt under modangreb.

Arkivfoto: Det står ikke klart, om nogen er omkommet i angrebet. Det er heller ikke oplyst, om der befinder sig andre end angrebsmændene i bygningen. AFP PHOTO/Imad AQRAWI IMAD AQRAWI / AFP
Arkivfoto: Det står ikke klart, om nogen er omkommet i angrebet. Det er heller ikke oplyst, om der befinder sig andre end angrebsmændene i bygningen. AFP PHOTO/Imad AQRAWI IMAD AQRAWI / AFP

En gruppe bevæbnede gerningsmænd har stormet guvernørens kontor i den irakiske by Arbil. Det oplyser kurdiske sikkerhedsstyrker. Ifølge de samme sikkerhedsstyrker er angrebet blev nedkæmpet.

Arbil er hovedby i den kurdiske del af Irak, og derfor er guvernørens kontor reelt også den regionale kurdiske regerings hovedsæde.

Den lokale tv-station Rudaw viser billeder af blod og skudhuller i bygningerne, hvor sikkerhedsstyrker igen går uforstyrret rundt.

Ifølge en viceguvernør i byen, der på engelsk kaldes Erbil, begyndte angrebet i mandag morgen.

Der var i første omgang meldinger om to mænd, men siden da har der været meldinger om fire gerningsmænd.

»Omkring 7.45 (lokal tid, red.) ankom to mænd til indgangen ved guvernørkontoret og åbnede ild mod vagterne. Det lykkedes de to mænd at komme ind i bygningen, og de er nu på tredje sal,« sagde viceguvernøren Tahir Abdullah.

Angriberne tog ifølge sikkerhedsstyrkerne gidsler i bygningen, mens bygningen blev omringet af kurdisk militær og politi.

Mandag omkring klokken 12 var der endnu ikke et overblik over antallet af døde og sårede i angrebet. Angiveligt er fire gerningsmænd døde.

En af de ansatte på kontoret er angiveligt blevet dræbt, oplyser Arbil-regionens guvernør.

»Vi mener, at angriberne er fra Islamisk stat på grund af den taktik, de brugte, med at komme ind gennem hovedporten. To gerningsmænd brugte skydevåben mod vagterne,« siger et unavngivent medlem af sikkerhedsstyrkerne til nyhedsbureauet Reuters:

»De to andre kom ind fra en ubevogtet sideindgang. De råbte »Allahu Akbar«.

Udtrykket »Allahu akbar«, der på arabisk betyder »Gud er størst«, er oftest forbundet med islamistiske grupper.

Ingen grupper har umiddelbart taget skyld for angrebet.

Den kurdiske del af Irak har de seneste år været en af de relativt roligere dele af Irak, og Arbil betragtes som en af de mest stabile byer i Irak.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.